Acasă Transport Primarul Nicusor Dan: Gara de Nord-Pipera-Gara Obor – linia de tren metropolitan...

Primarul Nicusor Dan: Gara de Nord-Pipera-Gara Obor – linia de tren metropolitan pe care s-ar putea circula în 2023

24

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că îşi doreşte să dea în folosinţă, cel mai probabil anul viitor, o nouă linie de tren metropolitan – Gara de Nord – Pipera – Gara Obor.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. (…) Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (…) Pe modelul ăsta o să mergem ulterior către celelalte ieşiri din Bucureşti, iar în ceea ce priveşte interiorul Bucureştiului, prima linie interioară pe care vrem să o facem este Gara de Nord-Pipera-Gara Obor”, a spus Nicuşor Dan, la Digi 24.

El a adăugat că pentru linia Gara de Nord-Pipera-Gara Obor „mai sunt nişte chestiuni de rezolvat”.

„S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a menţionat că îşi doreşte ca circulaţia pe această linie să înceapă de anul viitor.

<