Comorile Egiptului

Primarul Firea a inceput sa URLE in sedinta: Luati-i MICROFONUL! Apoi s-a plans la televiziunile de casa ca ”au atacat-o SOROSISTII!”

In: Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis sa revoce Consiliul de Administrare al Regiei Autonome de Transport a Capitalei ca urmare a modului defectuos in care s-au deszapezit statiile RATB si a intarzierilor inregistrate de autobuze si tramvaie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, de urgenta, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si a cerut demiterea Consiliului de Administratie al RATB si numirea unei noi conduceri, informeaza Aktual24.ro.

,,In urma reclamatiilor primite la Telverde, foarte multe s-au indreptat catre conducerea RATB-ului. Sunt total nemultumita de modul cum au actionat privind eliberarea statiilor de autobuz. Pe traseu nu au fost suficiente autobuze, astfel ca oamenii au asteptat zeci de minute masinile in statii. Am toleranta zero fata de indisciplina, am toleranta zero la tupeu fata de cetateni, am toleranta zero fata de smecherii din anumite institutii, carora nu li s-a miscat un fir de par ani de zile si cred ca pot sa continue in acest fel. Mai mult, directorul RATB nu a depus planul de management in termen de 30 de zile, ceea ce nu s-a intamplat, iar CA-ul RATB trebuie sa depuna in termen de 30 de zile planul de administrare, ceea ce nu s-a intamplat. Deci conducerea putem spune ca e demisa de drept”, a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Consilierii Uniunii Salvati Romania s-au opus, insa, demiterii conducerii RATB, explicand ca primarul general nu a prezentat niciun raport care sa confirme ca CA-ul Regiei de Transport nu si-a dus la indeplinire atributiile.

,,Doamna primar nu ne-a prezentat niciun fel de raport din care sa rezulte ca actuala conducere a RATB nu si-a indeplinit atributiile. Ceea ce ne propune doamna Firea sunt doar vorbe, fara nicio dovada scrisa, fara niciun raport, fara nicio analiza a unei autoritati competente”, a declarat Ana Ciceala, consilier USR in cadrul CGMB.

Interventia consilierului USR a fost intrerupta, insa, de consilierii PSD, care au acuzat-o ca ia apararea unei conduceri ineficiente a RATB, iar presedintele de sedinta, Orlando Marian Culea, a cerut acesteia sa isi incheie interventia si sa predea microfonul. Deoarece consilierul USR a refuzat sa isi incheie pledoaria, spiritele s-au incins, iar presedintele de sedinta a cerut evacuarea acesteia din sala de sedinta. Dupa mai multe minute de certuri si schimburi de replici, Ana Ciceala a predat microfonul si sedinta s-a putut relua.

Iata relatarea unu martor: „Poate va intrebati care e schimbarea de dupa alegerile parlamentare – tupeul PSD ALDE la PMB a ajuns acolo unde ameninta un consilier al opozitie ca va fi dat afara din sala! ‘Doamna Ciceala, vreti sa va indepartam din sala? Luati-i microfonul! Doamna consilier general, va rog sa parasiti sala. Lasati micorofonul si parasiti sala! Va rog sa o invitati sa paraseasca sala’. – Acesta este presedintele de sedinta. Din fundal se aude si vocea doamnei primar – luati-i microfonul! Nu am mai pomenit asa ceva! Singurul motiv pentru care Ciceala nu a fost data afara din sala de consiliu este, probabil, rusinea politiei locale! Viceprimarul: ‘veniti dupa ce v-ati manjit cu putin drept pe la gura’”, a scris Zamfi Irina pe Facebook.

Ulterior, Romania TV a sustinut ca Firea a fost atacata de „sorosisti”.

Loading...

rtv

Cu 28 de voturi pentru, nicio abtinere si 6 voturi impotriva, Consiliul de Administratie al RATB a fost demis.

Tot sambata, CGMB a votat un Consiliul interimar de Administrare al RATB, care, spune Primarul General al Capitalei, isi va prelua de indata atributiile si va avea un mandat de sase luni, timp in care Consiliul General al Municipiului Bucuresti va putea alege noua conducere a RATB.

De asemenea, CGMB l-a demis pe directorul Regiei de Transport Bucuresti, Paul Orzata, numit in urma cu un an si jumatate, la propunerea PNL, in locul sau fiind ales prin votul a 28 de consilieri generali, Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD.

Astfel, din noul Consiliu de Administratie RATB fac parte Mihail Adrian Sorin (director), Ciocoiu Ionut Nicolae, Georgescu Iuliu Jean, Catana Dumitru, Trifan Alexandru si Petcu Mihai.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului

Afla mai multe din Bucuresti

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoar... Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a activităţii sa...
Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de l... Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi adoptat de Consiliul General mierc...
Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari... Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati functionar...
Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, aj... Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale,...
Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 6... Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit ...
Traseul tramvaiului 1/10 va fi delimitat aproape i... Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41, potrivit unui proiect care va fi discutat s...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
By: Paul Lupsa Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

Back to top

Share Page

Close