Acasă Bani Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Tribunalul București a respins cererea...

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Tribunalul București a respins cererea companiei Eco-Sud, care solicita municipalității peste 267 milioane de lei 

753

Primăria Generală a Municipiului București are câștig de cauză în războiul gunoaielor dus în instanță cu firma Eco-Sud S.A.

Primăria Capitalei nu mai trebuie să plătească suma uriașă cerută de Eco-Sud pentru depozitarea deșeurilor, conform Tribunalului București. Anunțul lui Nicușor Dan

Magistrații Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea Eco-Sud S.A. Compania de salubritate a cerut în instanţă peste 260 de milioane de lei de la Municipalitate pentru depozitarea deşeurilor.

”Tribunalul Bucureşti a respins cererea companiei Eco-Sud S.A care solicită Municipalităţii peste 267 milioane de lei.

Suma reprezintă diferenţa de preţ dintre tariful de 24,9 euro/tonă pentru depozitarea deşeurilor municipale aşa cum a fost aprobat prin HCGMB în anul 2021 şi tariful de 42 de euro/tonă, cât consideră Eco-Sud că trebuie plătit”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Edilul a mai precizat că instanţa a confirmat, astfel, ”decizia Primăriei Capitalei care a refuzat sa accepte fără documente justificative un preţ mult mai mare pentru depozitarea deşeurilor la depozitul ecologic de la Vidra”.

CGMB a adoptat o hotărâre care prevede un tarif de 24,9 euro/tonă. Eco-Sud cerea 42,40 euro/tonă

În vara lui 2021, compania Eco Sud SA, operatorul depozitului ecologic de la Vidra, a comunicat operatorului de salubritate din Sectorul 1, Romprest, că trebuie să plătească un tarif de 42,40 de euro pe tona de gunoi depozitat.

<