Consilierii Sectorului 5 au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre care prevede o evaluare a stării de sănătate a locuitorilor din zonele defavorizate ale Sectorului 5.

<

„Încercăm să evaluam starea de sănătate a populației, pentru că lucrul acesta nu s-a făcut niciodată, până acum. Și oamenii n-au încredere nici în administrație, nici în doctori și nu prea se duc la medic. Noi vrem să-i obișnuim cu această idee. Este un plan mai amplu, sunt trei rulote, pe care, deocamdată le închiriem, pentru a le face oamenilor analize temeinice. Vom știi cu ce gen de situații de boală ne confruntăm și care ar fi eventualul pericol să explodeze ceva acolo, din punctul de vedere al sănătății populației. Sunt categorii de persoane defavorizate, sunt dependenți de droguri, sunt bolnavi de HIV. Nu există, încă, statistici clare asupra acestot categorii de persoane defavorizate”, spune Daniel Florea. Este vorba despre zona Livezilor, Iacob Andrei, Zabrauti.

Tot în Ferentari, lângă Livezilor, Autoritatea Locală vrea să amenajeze un centru de servicii socio-medicale, în clădirea unui fost dispensar, care nu a mai fost folosit în ultimii 25 de ani, spune edilul Sectorului 5. Acolo se va acorda primul ajutor, dar vor exista și cabinete medicale specializate, spune Florea.
În același context, Primăria Sectorului 5 se află în plină procedură de achiziție a trei laboratoare medicale mobile, pentru acest tip de analize.
”Angajăm medici pentru deservirea acestora. De asemenea, achizitionăm si trei ambulanțe, care își vor desfășura activitatea în cadrul SABIF, numai pentru locuitorii Sectorului 5, spune primarul din Constantin Mile.
Derulăm și o serie de programe de conștientizare a populației cu privire la riscurile la care se expune, dacă nu merge la medic și cred că, la sfârșitul lui septembrie, vom avea funcționale și prima baie și prima spălătorie publică din sector”, a mai declarat pentru București Fm Daniel Florea.