Primarul General Gabriela Firea a anuntat, astazi, ca sistemul de incalzire a fost repornit, de aseara, de la orele 22:00. Sistemul este insa foarte mare si invechit si, din aceasta cauza are o inertie mare. In plus, au aparut avarii in reteaua RADET. De aceea caloriferele bucurestenilor din mai multe cartiere au fost doar caldute, iar apa calda nu a avut temperatura normala, a explicat Gabriela Firea. ”Am primit asigurari din partea conducerii RADET ca, astazi, pana la ora 14:00, caldura va fi resimtita in toate apartamentele din Bucuresti”, a declarat edilul sef, citat de bucurestifm.ro.
Edilul Capitalei a mai spus ca Municipalitatea va transmite catre Ministerul Dezvoltarii o solicitare privind modificarea Hotararii de Guvern 425/1994, care reglementeaza oprirea si pornirea sistemelor centralizate de incalzire. Aceasta modificare ar trebui sa faca legislatia mai flexibila, prin renuntarea la cele trei zile consecutive cu temperaturi de peste 10℃, pentru oprirea termoficarii, si la cele trei zile cu temperaturi de sub 10℃, pentru pornirea sistemului.
Sorin Chirita, administratorul special al RADET, a anuntat ca doar 15% dintre administratorii asociatiilor de proprietari au optat pentru repornirea sistemului de termoficare. In schimb, regia de termoficare a primit multe solicitari telefonice din partea cetatenilor, pentru repornirea caldurii. Suntem intr-o situatie foarte delicata, deoarece, in cadrul aceleiasi asociatii, avem persoane care doresc si persoaje care nu doresc caldura. Iar noi avem contract cu asociatiile de proprietari, a explicat seful de la RADET. Chirita a mai precizat ca asociatiile de proprietari care nu doresc sa li se furnizeze agent termic pot face cerere scrisa catre RADET. Lista acestor asociatii va fi publicata pe site-ul RADET.
Primarul General Gabriela Firea a facut apel la administratorii asociatiilor de proprietari sa se consulte cu cetatenii din blocurile respective, cu privire la repornirea caldurii, sa nu ia decizia doar presedintii asociatiilor.

<
Transparenta face diferenta