Intra in contact cu noi

Transport

Primaria Capitalei cumpara 200 de troleibuze noi, din fonduri nerambursabile

Publicat cu

pe

Un studiu de oportunitate privind achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu o autonomie de minim 20 de kilometri, cu aproape 130 de milioane de euro fără TVA, se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, transmite Agerpres.

Studiul de oportunitate propune achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu autonomie de minim 20 de kilometri. Este vorba despre 100 de troleibuze cu lungimea de 12 metri şi 100 de astfel de vehicule de 18 metri, pentru a putea asigura funcţionalitatea la capacitate de 100% a liniilor existente de troleibuz şi a unei rezerve, în cazul unor defecte pe traseu sau a unei necesităţi de suplimentare, în caz de forţă majoră/evenimente speciale, prevede proiectul de hotărâre.

Valoarea estimată de achiziţie a unui troleibuz de 12 metri este de 590.000 de euro fără TVA, iar a unuia de 18 metri – 680.000 de euro fără TVA.

Proiectul de hotărâre menţionează drept posibile surse de finanţare nerambursabilă pentru achiziţia vehiculelor noi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Programul Operaţional Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027.

Reclama

Proiectul e separat de contractul semnat în decembrie 2018 pentru alte 100 de troleibuze, cumpărate cu fonduri europene prin Administraţia Fondului pentru Mediu,

Transport

Încă două tramvaie Astra Imperio au fost puse în circulație pe linia 25

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat că alte două tramvaie Astra Imperio vor intra în circulație pe linia 25 începând cu data de 15 martie.

„Începând de astăzi, 15 martie, 25 de tramvaie noi circulă pe liniile STB din Capitală.

Avem deja 5 tramvaie noi pe linia 25 și 20 de tramvaie pe linia 41.

Reclama

Livrarea celor 100 de tramvaie se derulează conform graficului, fiind livrate câte 4 vehicule în fiecare lună”, transmite liberalul.

Continua sa citesti

Transport

CFR anunță că circulaţia trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va fi închisă temporar

Publicat cu

pe

Circulația trenurilor între Gara de Nord din București și Aeroportul Otopeni va fi închisă temporar săptămâna aceasta, marți și miercuri, între orele 9:00 și 13:30 – a informat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Restricțiile vor fi aplicate întrucât urmează să se desfășoare reviziile bianuale la electromecanismele de macaz și la schimbătoarele de cale în haltele Pajura şi Mogoșoaia și zonarea acordului spre aeroport, scrie Rador.

Marţi și miercuri, între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor circula autobuzele liniei 780, la un interval de 30 de minute.

Reclama
Continua sa citesti

Transport

Politistii bucuresteni n-au avut mila: 800 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

Publicat cu

pe

Aproximativ 800 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în ultimele 24 de ore, dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, ne- a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI  structurile din cadrul instituţiei au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.012 evenimente, dintre care 2.605 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.407 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 825 de posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri  s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane”, se precizează în comunicat.

Reclama

De asemenea,  au fost prinşi în flagrant 167 de autori de infracţiuni care au săvârşit 176 de fapte penale, şi au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 796 de permise de conducere (dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 393 de certificate de înmatriculare, menţionează MAI.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.980 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Reclama

Pompierii au desfăşurat 22 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate două obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.900 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.161 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 80 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Reclama

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, iar de la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, mai informează MAI.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,4%, conform MAI.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti22 de minute in urma

Femeie in stare grava dupa ce a fost injunghiata intr-un taxi din Bucuresti

O femeie de 31 de ani a fost înjunghiată de către iubitul ei în timp ce se afla într-un taxi...

Bucuresti26 de minute in urma

Copii de bani gata din Bucuresti, care invata la licee de top, reținuți pentru trafic de droguri

Mai mulți copii de bani gata sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri. Unii dintre ei au părinți cu...

Timp liber9 ore in urma

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan: Cheiul Dâmboviței va fi transformat într-un traseu de promenadă

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei,...

Sectorul 1o zi in urma

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă...

Politica2 zile in urma

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un...

Monden2 zile in urma

După ce a omorât un om, Mario Iorgulescu râde în față Justitiei din România: ”Relaxare”, ”Viață minunată”, ”Toatebune”

Mario Iorgulescu (27 de ani), fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: