Comorile Egiptului
Primaria Capitalei anunta un concurs de proiecte pentru zona ”Esplanada”. Vezi ce vrea sa faca Firea aici! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Imobiliare

Primaria Capitalei anunta un concurs de proiecte pentru zona ”Esplanada”. Vezi ce vrea sa faca Firea aici!

Consilierii municipali au adoptat, pe 19 iulie, în unanimitate, o hotărâre prin care solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului cunoscut sub numele de “Esplanada” din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în domeniul public al Capitalei și administrarea CGMB.
Consilierii au fost de acord, de asemenea, cu un amendament formulat de consilierul USR Roxana Wring, conform căruia primarul general urmează să inițieze un concurs de urbanism vizând această zonă, iar ulterior un concurs de arhitectură care să detalieze soluția rezultată.
Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că zona “Esplanada” a fost vizată în trecut și de proiectul “Cartierul Justiției”. Ea a precizat că planurile PMB pentru această suprafață prevăd o sală de concerte, filarmonică, o secțiune pentru Muzeul Literaturii, un cartier al justiției, spații verzi, locuri de joacă, pinacotecă.
Terenul respectiv este delimitat de Bd. Unirii, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga și Bd. Mircea Vodă. Conform hotărârii adoptate, pe amplasamentul respectiv se va realiza un centru multifuncțional, care va cuprinde spații administrative și pentru birouri, un centru de afaceri, investiții culturale, zonă verde și de agrement și parcări.
Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, la nivelul municipiului București se înregistrează un deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării și implementării unor proiecte în domeniile urbanismului și amenajării teritoriului și cultural.
“Potrivit evidențelor informatizate ale instituției noastre, fostele proprietăți din amplasamentul mai sus menționat au fost trecute în proprietatea statului și administrarea directă a Consiliului popular al Municipiului București, (…) amplasamentul fiind abandonat după 1989 și până în prezent”, relevă documentul.
După 1990 acest amplasament s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor, Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
“Ținând seama de importanța amplasamentului se va urmări ca prin proiectele ce se vor realiza și anume Districtul de justiției, sală de concerte, spații administrative, centru de afaceri și zonă verde și de agrement să se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar și reprezentativ pentru imaginea Capitalei”, a susținut Gabriela Firea, în expunerea de motive.
Potrivit raportului de specialitate, din suprafața totală a amplasamentului de circa 106.000 mp, circa 4.640 mp au fost achiziționați de municipiul București prin contracte de vânzare-cumpărare.
“Conform informațiilor deținute până la data prezentei, în perimetrul obiectivului de investiției ‘Esplanada’ se identifică următoarele situații: foste imobile notificate în baza legilor proprietății; foste imobile restituite în natură; foste imobile pentru care există procese pe rolul instanțelor de judecată; imobile nerevendicate; imobile aflate în proprietatea Municipiului București”, indică aceeași sursă.
Sursa: AGERPRES
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sanatate13 minute inainte

Guvernul aproba astazi un teren in nordul Bucurestiului pe care primaria sa construiasca noul spital

Guvernul va aproba in sedinta de miercuri un proiect de act normativ privind transferul unui teren aflat in nordul Bucurestiului,...

Sectorul 323 de minute inainte

Bucurestenii din Sectorul 3 isi pot plati taxele si impozitele in doua spatii noi

Bucureștenii din sectorul 3 au la dispoziție și în acest an, două standuri amenajate special pentru plata taxelor și impozitelor....

Actualitate25 de minute inainte

Ziua si promisiunea: Firea spune ca Bucurestiul va avea un sistem nou pentru colectarea deseurilor!

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în Capitală vor fi realizate staţii pentru valorificarea energetică a deşeurilor...

Bucuresti3 ore inainte

Cum incalca Mega Image legea si vinde paine congelata fara sa anunte clar

Românii care cumpără o pâine din supermarket nu ştiu dacă aceasta a fost sau nu anterior congelată, pentru că aceste...

Timp liber5 ore inainte

Expoziția pe care o aștepta de mult timp Bucurestiul: Comorile Egiptului Antic la Biblioteca Nationala!

Bucureștiul va găzdui un eveniment de excepție atât pentru cei mici cât și pentru cei mari în care lumea fascinantă...

Bani6 ore inainte

Masina de topit bani s-a pus in miscare. Cum au ajuns bucurestenii clienti captivi ai firmelor infiintate de Firea

Mașinăriile de topit zăpada achiziționate discreționar de Primăria Capitalei sunt doar vârful unui iceberg de cheltuieli netransparente și greu de...

Share Page

Close