Acasă Stiri Bucuresti actualitate Primaria Capitalei anunta ca Bucureştiul cooperează cu Nisa pentru a sprijini refugiaţii...

Primaria Capitalei anunta ca Bucureştiul cooperează cu Nisa pentru a sprijini refugiaţii ucraineni

22

Bucureştiul şi Nisa cooperează pentru a sprijini refugiaţii ucraineni, în condiţiile în care România este una dintre ţările în care ajung în primă fază aceştia, iar municipalitatea bucureşteană poate să identifice nevoile în materie de hrană, medicamente şi echipamente medicale şi să transmită informaţii partenerilor.

Primarii celor două oraşe, Christian Estrosi şi Nicuşor Dan, au avut discuţii online pe această temă, a informat, joi, PMB.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, datorită acestui parteneriat se va putea oferi cel mai bun sprijin refugiaţilor.

Christian Estrosi şi Nicuşor Dan au prezentat fiecare maniera în care administraţia locală şi administraţiile subordonate contribuie la sprijinirea ucrainenilor, fie că sunt refugiaţi, fie că trebuie să rămână în zonele de conflict.

Potrivit PMB, primarul din Nisa a manifestat un real interes şi pentru modul în care a fost organizat concertul umanitar ‘We are ONE’ pe Arena Naţională. Un demers similar va avea loc la Opera din Nisa pe 22 martie.

Primarii celor două oraşe au subliniat importanţa menţinerii unui contact permanent prin grupuri de lucru pentru a împărtăşi experienţele în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei refugiaţilor ucraineni.

<