Intra in contact cu noi

Transport

Primaria Capitalei, anunt major pentru bucuresteni: De vineri, linia 21 va fi deviată pe mare parte din Şoseaua Colentina. Traficul se muta pe linia de tramvai

Publicat cu

pe

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că, de vineri, linia 21 va fi deviată pe mare parte din Şoseaua Colentina, iar traficul auto general va folosi linia de tramvai în zona Pasajului Doamna Ghica. „Pe porţiunea rămasă neacoperită pe Şoseaua Colentina, în locul liniei 21, călătorii vor putea utiliza linia navetă 621, care îi va prelua de la Bucur Obor circulând pe linia de tramvai până la Pasaj Colentina (vechiul capăt al tramvaiului) şi retur. Totodată, pe traseul comun, pot fi utilizate şi autobuzele operatorului STV SA – liniile 409, 411, 412, 413, 417, 467, 468, cu aceleaşi titluri de călătorie”, mai arată PMB.

„De vineri, linia 21 va fi deviată pe mare parte din Şoseaua Colentina. traficul auto general va folosi linia de tramvai în zona Pasajului Doamna Ghica Având în vedere că, de vineri, 11.11.2022, traficul rutier general de pe Şoseaua Colentina va fi deviat pe linia de tramvai în zona Pasajului Doamna Ghica, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a decis devierea traseului liniei 21, de la Bucur Obor, către terminalul Baicului, rămânând neschimbat tronsonul dintre Piaţa Sf. Gheorghe şi Bucur Obor. Noul traseu al liniei 21 va fi următorul: terminal Piaţa Sf. Gheorghe, Str. Sfântul Gheorghe, Strada Lipscani, Calea Moşilor, Şos. Colentina, Str. Ziduri Moşi, Şos. Pantelimon, Str. Baicului, terminal Baicului, cu întoarcere pe Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand I, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, Calea Moşilor, Str. Cavafii Vechi, Str. Băniei, Str. Sfântul Gheorghe, terminalul Piaţa Sf. Gheorghe”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti, conform news.ro.

Sursa citată mai spune că „pe porţiunea rămasă neacoperită pe Şoseaua Colentina, în locul liniei 21, călătorii vor putea utiliza linia navetă 621, care îi va prelua de la Bucur Obor circulând pe linia de tramvai până la Pasaj Colentina (vechiul capăt al tramvaiului) şi retur”.

„Totodată, pe traseul comun, pot fi utilizate şi autobuzele operatorului STV SA (liniile 409, 411, 412, 413, 417, 467, 468), cu aceleaşi titluri de călătorie. TPBI a mai dispus ca, pe sensul de ieşire din Bucureşti, autobuzele liniilor 143, 182, 243, 282, 382, 409, 411, 412, 413, 417, 467, 468, 621, 667, N103 şi N108, în zona Pasajului Doamna Ghica (după intersecţia cu Str. Teiul Doamnei) să se deplaseze pe partea carosabilă, după care vor reveni pe traseul actual (pe Şos. Colentina circulând pe calea de rulare, cu excepţia liniilor 667, 182 şi 282). În zona lucrărilor, autobuzele vor efectua staţiile la bordură. Pe sensul spre Bucur Obor, ȋn zona lucrărilor la Pasaj, autobuzele liniilor 182, 282, 382, 667, N103 şi N108 vor circula pe Şos. Colentina comun cu traficul rutier general, pe calea de rulare a tramvaielor, între Parcul Plumbuita şi Str. Teiul Doamnei şi vor efectua staţia „Doamna Ghica” la peronul de tramvai”, mai arată PMB.

Reclama

De asemenea, linia 243 va circula, pe sensul spre cartierul Berceni, pe Bulevardul Lacul Tei, până la intersecţia cu Str. Teiul Doamnei, apoi pe Str. Teiul Doamnei, Şos. Colentina şi continuând pe Str. Doamna Ghica.

Sursa menţionată mai precizează că linia 282 va urma acelaşi traseu în zona respectivă, dar după zona şantierului va continua pe Şos. Colentina, pentru virajul pe Str. Maior Băcilă.

„Liniile 143 (pe sens Bucur Obor) şi 243 (pe sens CFR Constanţa) vor circula deviat, de la intersecţia Str. Doamna Ghica/ Str. Heliade între Vii, pe Str. Heliade între Vii, Şos. Electronicii, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand I, apoi, pe Şos. Pantelimon şi Strada Ziduri Moşi, de unde autobuzele liniei 143 merg spre terminalul Bucur Obor, iar cele ale liniei 243 se deplasează pe Şoseaua Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, Şos. Petricani, apoi pe traseul actual. Linia N103 va funcţiona pe sensul către „Institutul Oncologic‟ pe un traseu modificat, de la intersecţia Bd. Lacul Tei/ Str. Teiul Doamnei, pe Str. Teiul Doamnei, apoi pe Şos. Colentina şi traseul actual”, mai indică sursa amintită.

Reclama

TPBI face apel la călători să evite deplasarea cu maşina personală pe Şoseaua Colentina şi recomandă utilizarea transportului public, inclusiv liniile operate de STV SA, având în vedere că sunt valabile aceleaşi titluri de călătorie, conchide PMB.

Transport

Rezista la primul cutremur? 28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști!

Publicat cu

pe

28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști, în această perioadă.

Expertizarea a început din decembrie 2022. Termenul de finalizare este anunțat pentru luna martie 2023.

După expertizare, autoritățile vor începe lucrările de punere în siguranță, anunță viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Reclama

Cele 28 de poduri și pasaje rutiere și pietonale, expertizate în prezent:

Pasajul Victoria,
Pasajul Jiului,
Pasajul Fundeni,
Pasajul Mărășești,
Pasajul Muncii,
Pasajul Bucur Obor,
Pasajul Lujerului,
Pasajul Pipera,
Pasajul Băneasa,
Pod Insula (Lacul Morii),
Pod Ciurel,
Pod Cotroceni,
Pod Eroilor,
Pod Operă,
Pod Hașdeu,
Pod Izvor,
Pod Operetă,
Pod Mărășești,
Pod Timpuri Noi,
Pod Vitan Bârzești,
Pod Băneasa,
Pod Bordei,
Pod Floreasca
Pod Toboc,
Pod Pantelimon,
Pod Colentina,
Pod Lacul Tei,
Pod Lac IOR.

Reclama
Continua sa citesti

Transport

Noutate la metrou: Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Publicat cu

pe

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care semnalează că în apropiere este o staţie de metrou.

Toate cele 63 de staţii de metrou din Bucureşti vor avea panouri tactile pentru nevăzători, acest sistem de semnalizare şi orientare fiind un proiect pentru ca transportul cu metroul să fie mai accesibil pentru călătorii cu deficienţe de vedere.

La intrările în staţii şi pe peroane, pe jos, se montează panouri din inox cu ghidaj şi semnalistică specifică Braille.

Reclama

„Au început deja lucrări în 14 staţii. Astăzi s-a predat amplasamentul pentru încă patru staţii de metrou. În etapa imediat următoare se va realiza o staţie-pilot la staţia Piaţa Iancului, care este în apropierea Asociaţiei de nevăzători, care va fi dotată în premieră şi cu acele panouri interactive. În momentul în care se ajunge în zona staţiei de metrou, pe o rază în jur de circa 50 până la 80 de metri, persoana respectivă va primi un semnal pe telefon”, a explicat Gabriel Mocanu, director de infrastructură şi sisteme la Metrorex.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar lucrările se fac la sfârşitul programului de circulaţie şi durează până în iulie.

Reclama
Continua sa citesti

Transport

Alunecare masiva pe Valea Prahovei, drumul a ramas in aer pe zeci de metri

Publicat cu

pe

Poliţiştii prahoveni anunţă restricţii de circulaţie pe drumul naţional 1, între Ploieşti şi Sinaia, în zona oraşului Breaza, unde terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de 60 de metri. În aceste condiţii, o bandă de circulaţie va fi închisă temporar.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia judeţeană Prahova, surparea terasamentului pe o lungime de aproximativ 60 de metri s-a produs în dreptul oraşului Breaza, la kilometrul 99+050, pe sensul de mers Braşov către Ploieşti.

În aceste condiţii, autorităţile anunţă instituirea unei restricţii temporare pe banda numărul unu de la kilometrul 99+200 până la kilometrul 98+850.

Restricţia va fi semnalizată corespunzător.

Tronsonul de drum pe care s-a produs surparea observată vineri este unul extrem de circulat, fiind principala rută pe care o folosesc turiştii pentru ajunge în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov.

Continua sa citesti
Reclama
Transport3 ore in urma

Rezista la primul cutremur? 28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști!

28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști, în această perioadă. Expertizarea a început din decembrie 2022....

Politica3 ore in urma

Nicușor Dan aplaneaza conflictul: Prefectul Greblă a consultat actele privind Zonele Protejate în original, nu se pune problema să fie atacate în instanță

Primarul general Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că a avut o discuție la sediul Primăriei Municipiului București despre Planul...

Interviuri18 ore in urma

Ambasadorul Rusiei la București, amenințare fățișă: „Occidentul vrea ca Moldova să urmeze exemplul Ucrainei. Care este soarta Ucrainei, puteţi vedea”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, susține că declaraţiile făcute de şeful său, ministrul de Externe Serghei Lavrov, legate de...

Sectorul 524 de ore in urma

Primaria Sectorului 5 sta pe un butoi de pulbere: Descinderi intr-un dosar nou de inselaciune si fals

Poliția Capitalei a descins la mai multe instituții publice, în cadrul unui dosar de înșelăciune și fals. Conform unor informații...

Sectorul 42 zile in urma

Primaria Sectorului 4 trimite un convoi cu ajutoare umanitare in Turcia

Peste 5.000 de oameni și-au pierdut viața și alte 18.000 de persoane sunt grav rănite. Familii decimate care, cu o...

Transport2 zile in urma

Noutate la metrou: Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: