Timp liber
Primăria Capitalei a facut publica evaluarea managerilor institutiilor de cultura. Unul va fi dat afara!

Primăria Municipiului București a încheiat evaluările managerilor instituțiilor de cultură. Unul singur din cei 16 manageri a luat notă mai mică de 7 și potrivit reglementărilor i se încheie contractul. Primăria Capitalei a dat aceste cifre, însă nu a precizat ce notă a luat fiecare manager și cine își pierde mandatul.
Din 16 manageri ai teatrelor și muzeelor din București, 12 au trecut prin evaluarea anuală, iar restul de 4, prin evaluarea finală, fiind la final de mandat.
La evaluarea anuală, 3 au obținut note mai mari de 9, 7 au obținut note cuprinse între 8 și 9, 1 a obținut o notă mai mică de 8, 1 a obținut o notă mai mică de 7.
Cei 4 manageri care au trecut prin evaluarea finală au obținut următoarele note: doi manageri au obținut note mai mari de 9, iar doi au obținut note mai mici de 9.
”Managerii care obțin o notă mai mare de 7 la evaluarea anuală își continuă contractul de management; cei care obțin o notă mai mică de 8 nu mai au dreptul să participe la evaluarea finală, iar în cazul celor care iau sub nota 7, contractul de management încetează imediat, autoritatea publică fiind obligată să demareze organizarea unui nou concurs de management. În cazul evaluărilor finale, dacă managerii obțin peste nota 9 vor avea dreptul exclusiv de a depune un nou proiect de management, pe când cei care obțin sub nota 9 vor putea depune un proiect de management în condiții de concurs, alături de alți aplicanți pentru poziția de manager al instituției de cultură”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.
Evaluările au avut loc în perioada 6-12 aprilie a.c. și au fost realizate de către o comisie special constituită, potrivit legii. 2/3 din această Comisie a fost reprezentată din specialiști în domeniu, restul membrilor fiind desemnați de către PMB.
Cele 12 instituții care au făcut obiectul evaluărilor anuale sunt: Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, Teatrul de Comedie, Teatrul de Animație ȚĂNDĂRICĂ , Teatrul Tineretului ”METROPOLIS”, Teatrul ”ION CREANGĂ”, Teatrul MASCA, Teatrul MIC, Teatrul ODEON, Teatrul ”C.I.NOTTARA”, Școala de Artă București, Casa de Cultură ”FR.SCHILLER”, Biblioteca Metropolitană București.
Celelalte 4 instituții care au trecut prin evaluarea finală sunt: Opera Comică pentru Copii, Teatrul EXCELSIOR, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național al Literaturii Române.
Din comisia de evaluare au făcut parte următorii: Alexandru Boureanu – manager al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, Dan Cristi Cogălniceanu – manager al Teatrului ,,Sica Alexandrescu” din Brașov, prof.univ.dr. Bogdana Darie-Crețu – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Adrian Neacșu – doctor în artele spectacolului la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Șerban Puiu – conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Anca Sigartău – doctor în artele spectacolului, Virgil Nițulescu – director al Muzeului Țăranului Român, Marius Chivu – scriitor, traducător și cronicar literar, Marilena Stoica – director în cadrul Bibliotecii Central Universitare, Costel Cașcaval – actor de teatru și film, Raluca Iacob – expert politici publice culturale și președinte al Asociației MetruCub.
Din Comisia de evaluare au mai făcut parte, ca reprezentanți din partea PMB, Diana Punga (administrator public), Liliana Toderiuc Fedorca (directoarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism) și Andrei Rizea (din partea Direcției Economice).
Toate interviurile au fost înregistrate și pot fi vizionate pe site-ul Primăriei Municipiului București la următorul link.
La evaluarea pentru anul 2020, managerii instituțiilor de cultură au obținut următoarele note:
Teatrul Metropolis -George Ivașcu – 8.01
Teatrul Odeon- Dumitru Cristian Șofron – 8.99
Muzeul Municipiului București – Adrian Aurel Majuru – 9,5
Muzeul Național al Literaturii Române – Ioan Cristescu – 9,3
Teatrul Excelsior – Adrian Găzdaru – 8,01
Teatrul Nottara – Marinela Țepuș 8.33
Teatrul Ion Creangă – Petre Gabriel Coșeveanu – 8.48
Teatrul de Animație Țăndărică – Octavian Călin Mocanu – 9.31
Casa de Cultură Fr. Schiller – Mariana Duliu – 7.73
Biblioteca Metropolitană București – Ramona-Ioana Mezei – 8.35
Școala de Artă București – Petronela Tegu – 8.24
Opera Comică pentru Copii – Ana Felicia Filip – 8,91
Teatrul Dramaturgilor Români -Marius Bodochi – 8.52
Teatrul Masca – Dana Anca Florea – 9.06
Teatrul Mic – Gheorghe Colceag – 8.71
Teatrul de Comedie – Gheorghe Mihăiță – 8.68
Teatrul de Revistă Constantin Tănase – Vasile Muraru – 8.69
Timp liber
Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.
Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.
Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:
„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.
Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.
Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.
Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.
Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.
Timp liber
Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.
În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.
De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.
Timp liber
West Side Christmas Market are program special de Craciun

Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.
Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.
Programul concertelor:
- The Motans – miercuri, 20 decembrie;
- Vunk – joi, 21 decembrie;
- Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
- Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
- Romanița – duminică, 24 decembrie.
Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.
Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.
Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:
- Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
- Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.
Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.
În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.