Pe final de campanie, primarii unor localități din România le trimit alegătorilor scrisori sau postează mesaje pe Facebook, sugerându-le oamenilor cu cine să voteze. Pentru aceasta, fie amenință că se vor bloca proiecte, fie promit dezvoltare „mai intensă”.

<

Un exemplu neobișnut este cel al primarului comunei Păltinoasa (județul Suceava). Eduard Wendling este membru PSD, dar îi îndeamnă pe localnici să voteze cu candidatul liberalilor.

„Locuitori ai comunei Păltinoasa.. haideți cu toții.. cu mic și mare, duminică la vot. Lăsăm orgoliile, lăsăm invidia și mândria, votăm împreună pentru comunitatea noastră. Personal garantez dezvoltarea comunei într-un alt mod, mai intens și mai amplu dacă votăm Klaus Iohannis!!!”, a scris edilul pe Facebook.

Pe de altă parte, primarul Cozma Fănică din Buciumi (județul Bacău) le reproșează localnicilor că au votat cu candidații altor partide și îi amenință că unele proiecte vor fi blocate dacă nu o votează pe Viorica Dăncilă, candidata PSD.

„Dacă nu veniți la vot sau cei care vin la vot și nu mă sprijină, (sic!) vor avea supriza (sic!) ca lucrările începute să se oprească din lipsă de bani”, scrie primarul.

„Dacă vreți binele comunei, vă rog să vă implicați, să vorbiți cu rudele, cu vecinii, să veniți la vot și să votați PSD. Așa cum vă veți implica d-voastră tot cu același procent mă voi implica și eu să duc la capăt proiectele promise”, a adăugat Cozma Fănică.

Transparenta face diferenta