Acasă Bucuresti Primar de trei ani si jumatate, Firea da vina pe Ludovic Orban...

Primar de trei ani si jumatate, Firea da vina pe Ludovic Orban pentru problemele Bucurestiului

Transparenta face diferenta

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reacţionează vehement la afirmaţiile premierului Orban care a susţinut miercuri că falimentul Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este „iminent”.
Firea afirmă că nici dacă acest lucru s-ar întâmpla bucureştenii nu ar rămâne fără apă caldă şi căldură, iar afirmaţiile premierului sunt atacuri politice.
„Domnul Orban a contribuit indirect la situația RADET, pentru că ani de zile regia a fost condusă de reprezentanti ai PNL. Justiția în Romnaia nu mai este liberă? De unde știe domnul Orban ce se va întâmpla luni, ce va decide judecătorul sindic cu privire la planul de reorganizare al RADET? Eu cred că judecătorul este un om responsabil și nu va da curs ordinului pe unitate pe care îl transmite domnul premier sadic Orban. Dacă RADET intră în faliment, automat și ELCEN, care e în subordinea domnului Orban, intră în faliment”, a declarat Firea, la Antena 3.

Întrebată de ce afirmă că Orban este sadic, Firea a răspuns: „Cum poate fi catalogat cel care îi amenință și îi sperie pe concetățenii săi? Un om care a fost viceprimar, deci nu poate spune că nu cunoaște. Nu pot să îi spun altfel. Îl asigur că nu are nicio legătură situația economică a unei regii cu livrarea agentului termic. Aceasta reprezintă infrastructură critică, asigurată de legi de siguranță națională. De fapt, se dorește a fi lovit candidatul nostru la prezidențiale, în ideea de a-l depuncta în primul tur. Bucureștenii vor sancționa astfel de derapaje ale oamenilor politici.”