Acasă Actualitate Prima reactie a pensionarului de lux care a mintit ca a fost...

Prima reactie a pensionarului de lux care a mintit ca a fost cu amanta in Israel si a imbolnavit zeci de bucuresteni

Transparenta face diferenta

Nelu Lupu, pensionarul MAI care a ascuns faptul ca a fost in Israel, creand astfel un focar de infectie la spitalul Gerota, a facut luni primele declaratii. Si sotia sa a vorbit cu jurnalistii.

<

„Eu inca am acasa oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este aceasta problema cu respiratia si cu plamanii. E mai bine, sigur! (…) Vreau ca primii cu care sa discut si sa clarific aspectele sa fie anchetatorii din dosar, fara nicio suparare”, a declarat Nelu Lupu pentru Antena 1.

Nelu Lupu a fost externat din spital in urma cu doua zile.

Sotia acestuia a declarat, tot pentru Antena 1, ca isi doreste ca romanii sa dea dovada de „empatie”.

„Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut noi, nici celui mai mare dusman. Daca puteti sa empatizati e bine, daca nu”, a transmis si sotia acestuia, conform sursei citate.

Nelu Lupu si-a infectat sotia, fiul – ofiter la SRI, nepotul, nora insarcinata, amanta cu care a fost in Israel, colegii si cadrele medicale. In total, a imbolnavit 47 de oameni, arata raportul Institutului de Sanatate Publica. In realitate, numarul ar putea fi mult mai mare. O asistenta de la Spitalul Gerota care ar fi contactat virusul spune ca doar numarul cadrelor medicale infectate ar depasi 50.

„Pe data de 17 martie, am fost in jur de 27 de internati. Dupa data de 17, s-au mai pozitivat peste 25, cred ca undeva la 27, 28 de colegi din spital.

A dat dovada nu doar de lipsa de coloana vertebrala, nu doar de lipsa de umanitate. Nu vreau sa ma exprim, pentru ca ma apuca o revolta”, a spus un cadru medical de la Spitalul Gerota din Bucuresti.

In 11 martie, procurorii au deschis o ancheta pentru zadarnicirea combaterii bolilor. La aproape o luna de la internarea in spital, dosarul fostului ofiter din cadrul Ministerului Afacerilor Interne figureaza ca fiind cercetat in rem, adica sunt cercetate faptele, nu si o persoana anume.

Daca ar fi pus sub acuzare, barbatul risca maximum doi ani de inchisoare si asta pentru ca faptele comise figureaza ca fiind facute inainte ca legea sa fie inasprita.