Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Prima administrație locală din București care își digitalizează serviciile sociale

Publicat cu

pe

Scopul acestui proiect este reducerea timpului pentru depunerea și eliberarea documentelor, dar și eliminarea drumurilor pe care trebuia să le facă beneficiarii serviciilor DGASPC Sector 3 pentru a depune și obține acte sau informații. De asemenea, cetățenii ce vor alege această opțiune de depunere și comunicare în relația cu instituția vor avea în permanență informații despre stadiul în care se află dosarul sau lucrarea lor.

Astfel, la dispoziția cetățenilor se află ecosistemul digital ConectX prin intermediul căruia cetățenii pot depune online documentele necesare dobândirii beneficiilor și serviciilor sociale sau obținerii informațiilor de care au nevoie din cadrul Direcției Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Sector 3.

Pentru acest demers este necesară crearea unui cont în platforma ConectX accesând din browser linkul conectx.net – secțiunea „Înregistrare”. Sistemul poate fi accesat de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tableta, laptop, PC etc.) .

Reclama

Rămân valabile și serviciile offline

Cu toate acestea, sunt prevăzute proceduri simplificate și în cazul celor care doresc să se prezinte la ghișee, astfel că timpul de așteptare pentru înregistrarea dosarelor este mult redus.

Persoanele care au depus solicitări la registratura fizică începând cu data de 17.01.2023 vor putea regăsi lucrarea în sistem în momentul autentificării în contul personal ConectX.

Reclama

De asemenea, recomandăm și persoanelor juridice (ONG-uri, SRL-uri etc.) care lucrează sau interacționează cu DGASPC Sector 3 să urmeze aceeași procedură.

Pentru informații suplimentare, în perioada implementării procedurilor digitale la DGASPC Sector 3, vă stăm la dispoziție la numărul de tel. 0372.126.100 și la adresa de email [email protected] .

Reclama

Sectorul 3

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță cere masuri urgente dupa tragedia din Lacul Morii: Stiu că este weekend prelungit…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță anunță duminică, pe Facebook, că i-a trimis o scrisoare primarului General, Nicușor Dan,  scrisoare prin care îi cere să convoace urgent o ședință cu toate primăriile de sector  pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Reacția acestuia vine după tragedia de la Lacul Morii, unde o femeie a murit sfâșiată de câini. „Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă!”, îi transmite Negoiță lui Nicușor Dan.

„Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.
I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.
Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.
Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.
Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.
Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă”, scrie Robert Negoiță pe Facebook.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!

Publicat cu

pe

Accident macabru în noaptea de duminică spre luni, în sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat de 67 de ani a fost găsit fără viață pe șina de tramvai, în zona Pallady.

Cel mai probabil, nu a fost văzut de un vatman, care a trecut pur și simplu cu garnitura peste el, după care și-a continuat drumul.

Vatmanul a fost identificat abia după ce toate tramvaiele care merg pe acea linie au fost controlate de polițiști. Surse din rândul anchetatorilor spun că e posibil ca victima să se fi aflat sub influența alcoolului și să fi căzut ori adormit pe șine. Probele biologice vor face lumină în acest caz.
Traficul în zonă a fost deviat, iar tramvaiele au staționat zeci de minute, cât timp polițiștii au făcut cercetări la fața locului.

Colegul vatmanului: „Nu l-a văzut nimeni, dacă-l vedea cineva vă dați seama că…”

Reclama

Reporter: Și cum aţi aflat?

Colegul vatmanului: „De la colegi”.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Premiera in Bucuresti: Blocuri cu panouri solare si pompe de caldura in Sectorul 3

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 3 va monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va moderniza lifturile și va pune corpuri de iluminat eficiente energetic.

Proiectul, aprobat joi, 15 decembrie, de Consiliul Local al Sectorului 3 presupune implementarea acestui program la 50 de blocuri, urmând ca după realizarea acestui proiect pilot, demersul să se extindă la toate blocurile din sector.

Vizate sunt blocurile reabilitate termic și vor fi executate următoarele lucrări:

Reclama

– Instalarea de panouri fotovoltaice;

– Achiziționarea și montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora – în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;

– Înlocuirea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;

Reclama

– Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată şi durată mare de viață – tehnologie LED.

„Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil spre care ne îndreptăm deja. Creșterea eficienței energetice a fost și este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor și acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetățenilor”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Primăria va plăti 90% din investiție, iar asociațiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilități financiare reduse va achita Primăria Sectorului 3 și cofinanțarea de 10%.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: