Presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat speranta, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, ca incidente suburbane, precum cel provocat de activistele PSD Oana Lovin si Codruta Cerva in parcul Herastrau nu vor mai avea loc.

<

„Aseara, in Sectorul 1, a fost un episod grotesc de campanie, cu injurii. Cum caracterizati campania de pana acum si ce asteptari aveti de la PNL?”, a fost intrebat Iohannis.

„In orice campanie au fost si excese. Sper sa prindem vremurile cand astfel de manifestari nu mai au loc. PNL este fara doar si poate cel mai important partid in ziua de azi si trebuie sa demonstreze acest lucru si la alegerile locale. Ma astept la un rezultat record, ma astept sa aiba mai multi alesi locali, primarii decat au avut vreodata in ultimii 30 de ani. PSD ocupa peste jumatate din pozitiile din administratia locala si ma astept sa nu mai ocupe jumatate. Exista tot felul de sondaje care arata votul politic, dar la locale conteaza si persoana candidatului. Asteptarea mea este ca PNL sa obtina cele mai multe mandate pe care le-a obtinut vreodata”, a raspuns presedintele.

Adriana Bahmuteanu, Oana Lovin si Codruta Cerva au facut scandal la un eveniment de campanie organizat de PNL si UST pentru promovarea candidaturii lui Clotilde Armand. Lovin si Cerva, activiste notorii ale PSD, au strigat obscenitati de la portavoci la adresa lui Orban, a liberalilor si a membrilor USR.

Evenimentul a avut loc marti dupa-amiaza din zona Parcului Herastrau. „Muie PNL”, ”Muie ciuma galbena” si „Muie USR” au strigat cu portavocile Lovin si Cerva.

De asemenea, ele l-au injurat si pe Ludovic Orban cand a luat cuvantul. ”Bufonul USR-ului” si ”Sluga ocultei mondiale” au strigat cele doua.

La eveniment a aparut si Adriana Bahmuteanu, care a facut scandal ca Armand nu vrea sa intre intr-o dezbatere cu ea. Armand a refuzat sa vorbeasca cu Bahmuteanu.

„Am provocat-o la o confruntare electorala. Vreau sa vad daca stie limba romana. Doamna Armand, cunoasteti imnul Romaniei?”, a strigat Bahmuteanu.

Ea i s-a plans si lui Ludovic Orban ca Armand nu vrea sa vorbeasca cu ea. „Sunteti candidata?”, a raspuns Orban ironic.

Ulterior, Ludovic Orban le-a transmis colegilor sa nu procedeze niciodata ca acesti „exponenti ai PSD” care arata ca social-democratii au dus Capitala si Sectorul 1 la un nivel de obraznicie maxima, lipsa de educatie si de civilizatie.

Premierul Ludovic Orban a acuzat ca aceste persoane sunt „exponentii PSD” si comportamentul acestora denota lipsa de educatie si obraznicie.

„Dragi colegi, sa nu faceti niciodata ce fac acesti exponenti ai PSD care arata ce a adus PSD pentru Sectorul 1 – lipsa de educatie, lipsa de civilizatie si obraznicie la maxim. De astfel de lucruri vrem sa scapam in Bucuresti, in Sectorul 1 si in Romania. Prezenta mea astazi aici este foarte limpede si urmareste un scop clar – sa transmit un mesaj de sustinere din partea PNL pentru candidatura Clotilde Armand. Ea putea sa fie primarul Sectorului 1 inca din 2016. Din pacate, la numararea voturilor lucrurile au iesit altfe decat in sondaje si Sectorul 1 a avut de suferit”, a afirmat Ludovic Orban marti dupa-amiaza la evenimentul de prezentare a proiectelor propuse de Clotilde Armand pentru dezvoltarea Sectorului 1.

Transparenta face diferenta