Sectorul 1
Președintele Iohannis despre oamenii PSD-ului: În Sectorul 1 a fost un episod grotesc de campanie, cu injurii

Presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat speranta, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, ca incidente suburbane, precum cel provocat de activistele PSD Oana Lovin si Codruta Cerva in parcul Herastrau nu vor mai avea loc.
„Aseara, in Sectorul 1, a fost un episod grotesc de campanie, cu injurii. Cum caracterizati campania de pana acum si ce asteptari aveti de la PNL?”, a fost intrebat Iohannis.
„In orice campanie au fost si excese. Sper sa prindem vremurile cand astfel de manifestari nu mai au loc. PNL este fara doar si poate cel mai important partid in ziua de azi si trebuie sa demonstreze acest lucru si la alegerile locale. Ma astept la un rezultat record, ma astept sa aiba mai multi alesi locali, primarii decat au avut vreodata in ultimii 30 de ani. PSD ocupa peste jumatate din pozitiile din administratia locala si ma astept sa nu mai ocupe jumatate. Exista tot felul de sondaje care arata votul politic, dar la locale conteaza si persoana candidatului. Asteptarea mea este ca PNL sa obtina cele mai multe mandate pe care le-a obtinut vreodata”, a raspuns presedintele.
Adriana Bahmuteanu, Oana Lovin si Codruta Cerva au facut scandal la un eveniment de campanie organizat de PNL si UST pentru promovarea candidaturii lui Clotilde Armand. Lovin si Cerva, activiste notorii ale PSD, au strigat obscenitati de la portavoci la adresa lui Orban, a liberalilor si a membrilor USR.
Evenimentul a avut loc marti dupa-amiaza din zona Parcului Herastrau. „Muie PNL”, ”Muie ciuma galbena” si „Muie USR” au strigat cu portavocile Lovin si Cerva.
De asemenea, ele l-au injurat si pe Ludovic Orban cand a luat cuvantul. ”Bufonul USR-ului” si ”Sluga ocultei mondiale” au strigat cele doua.
La eveniment a aparut si Adriana Bahmuteanu, care a facut scandal ca Armand nu vrea sa intre intr-o dezbatere cu ea. Armand a refuzat sa vorbeasca cu Bahmuteanu.
„Am provocat-o la o confruntare electorala. Vreau sa vad daca stie limba romana. Doamna Armand, cunoasteti imnul Romaniei?”, a strigat Bahmuteanu.
Ea i s-a plans si lui Ludovic Orban ca Armand nu vrea sa vorbeasca cu ea. „Sunteti candidata?”, a raspuns Orban ironic.
Ulterior, Ludovic Orban le-a transmis colegilor sa nu procedeze niciodata ca acesti „exponenti ai PSD” care arata ca social-democratii au dus Capitala si Sectorul 1 la un nivel de obraznicie maxima, lipsa de educatie si de civilizatie.
Premierul Ludovic Orban a acuzat ca aceste persoane sunt „exponentii PSD” si comportamentul acestora denota lipsa de educatie si obraznicie.
„Dragi colegi, sa nu faceti niciodata ce fac acesti exponenti ai PSD care arata ce a adus PSD pentru Sectorul 1 – lipsa de educatie, lipsa de civilizatie si obraznicie la maxim. De astfel de lucruri vrem sa scapam in Bucuresti, in Sectorul 1 si in Romania. Prezenta mea astazi aici este foarte limpede si urmareste un scop clar – sa transmit un mesaj de sustinere din partea PNL pentru candidatura Clotilde Armand. Ea putea sa fie primarul Sectorului 1 inca din 2016. Din pacate, la numararea voturilor lucrurile au iesit altfe decat in sondaje si Sectorul 1 a avut de suferit”, a afirmat Ludovic Orban marti dupa-amiaza la evenimentul de prezentare a proiectelor propuse de Clotilde Armand pentru dezvoltarea Sectorului 1.
Sectorul 1
Scandal în Primăria Sectorului 1: Primarul acuzat că vrea să dea ”mită electorală de 100 de milioane de euro”

Consilierii locali ai PNL susțin joi că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, intenţionează să dea mită de 100 de milioane de euro asociaţiilor de proprietari pentru schimbarea lifturilor şi că acest proiect nu are avizele necesare, conform Agerpres.
La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că acest proiect este „esenţial” pentru comunitatea acestei zone administrativ-teritoriale.
„Armand (…) astăzi vrea să dea o mită electorală de 100 de milioane de euro pentru asociaţiile care încearcă de foarte mulţi ani să schimbe lifturile vechi (…) În loc să facă licitaţie, în loc să meargă să ceară fonduri europene, pentru că se poate să ia fonduri, bani gratis europeni, doamna Armand vrea să ia bani de la proiecte votate şi bugete alocate şi să-i dea către aceste lifturi (…) Aş vrea însă să mai subliniez şi presiunea extraordinară pe care o pune doamna Armand pe preşedinţii şi administratorii de bloc, pentru că îi minte, le prezintă un adevăr nereal şi aceştia vor veni în faţa Consiliului să pună presiune pe noi”, a declarat consilierul local PNL Dinu Gheorghe, joi, într-o conferinţă de presă.
Viceprimarul liberal Ramona Porumb a atras atenţia că, pentru ca o asociaţie de proprietari să înlocuiască liftul, va trebui să adune de la proprietari aproximativ 50.000 de euro.
„Probabil vor face fiecare credite, se vor împrumuta, după care asociaţia îşi face lucrarea şi vine la Primărie, pentru ca primarul să deconteze lucrarea respectivă. Din experienţa proiectului cu tichetele anticriză (…) ne putem aştepta ca asociaţiile de proprietari să-şi facă lucrarea, să se împrumute, cum vă spuneam, de aproximativ 50.000 euro şi să se trezească la final că primarul Sectorului 1 decide, pentru că nu ştiu ce document lipseşte sau pur şi simplu, aşa, prin liberă decizie, că nu va deconta aceste sume către asociaţiile de proprietari”, a punctat viceprimarul Porumb.
Ea a semnalat că edilul Armand nu are niciun instrument prin care poate să măsoare cum a realizat asociaţia de proprietari achiziţia.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, joi, AGERPRES, autoritatea locală va deconta integral, de la bugetul local, lucrările realizate de asociaţiile de proprietari de înlocuire a lifturilor „vechi şi mari consumatoare de energie cu unele noi şi prietenoase cu mediul”. Sunt eligibile pentru a primi finanţare asociaţiile de proprietari care sunt constituite într-un imobil construit înainte de 2005, cu ascensor ce şi-a depăşit durata de viaţă; nu sunt în curs de dizolvare; nu au datorii către bugetul local sau cel de stat; nu sunt în insolvenţă sau faliment; nu au bunuri poprite, executate silit sau proceduri de recuperare de creanţe iniţiate împotriva lor.
Sectorul 1
Se cere demisia lui Clotilde Armand după urmărirea penală. ”Se confirmă întrebările serioase cu privire la etica şi integritatea sa în calitate de primar”

PNL Sector 1 a transmis că ”după aproape 3 ani de incompetenţă pe linie în administraţia Armand, această acţiune confirmă întrebările serioase cu privire la etica şi integritatea sa în calitate de Primar al Sectorului 1”.
”Fără Armand în funcţii publice! Adevărul iese la iveală: Clotilde Armand, urmărită penal şi audiată în cazul incompatibilităţii constatate de ANI. Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a fost convocată astăzi pentru audieri la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Motivul acestei convocări este legat de gestionarea nelegală a unui proiect finanţat din fonduri europene, ce viza, culmea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, transmite PNL Sector 1.
Liberalii afirmă că “luptătoarea anticorupţie” Clotilde Armand a semnat o dispoziţie prin care s-a numit manager al proiectului sus menţionat”.
”Acest proiect, cu scopul său nobil de a combate corupţia, a fost însă umbrit de faptele care acum sunt supuse analizei judiciare. S-a constatat că în urma deciziei de autonumire, Primarul Sectorului 1 a realizat foloase materiale necuvenite, constând în venituri provenite din activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect. De asemenea, procurorii investighează şi o serie de dispoziţii semnate de Clotilde Armand, care au dus la majorarea propriei indemnizaţii în cadrul aceluiaşi proiect. După aproape 3 ani de incompetenţă pe linie în administraţia Armand, această acţiune confirmă întrebările serioase cu privire la etica şi integritatea sa în calitate de Primar al Sectorului 1”, spune PNL Sector 1.”Salutăm eforturile autorităţilor judiciare de a investiga în profunzime aceste aspecte şi de a aduce la lumină adevărul în acest caz şi susţinem cu fermitate procesul de clarificare a situaţiei. Ne exprimăm încrederea în independenţa sistemului judiciar şi în faptul că această investigaţie va fi desfăşurată într-o manieră obiectivă şi imparţială. Şi, nu în ultimul rând, suntem curioşi ce le spune Clotilde Armand locuitorilor din Sectorul 1, în faţa acestor acuzaţii grave. Curaj, doamna primar!”, mai spune PNL Sector 1.Clotilde Armand a precizat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, amintind că a contestat în instanţă raportul ANI.
Sectorul 1
Temeri mari: În plină vară Sectorul 1 riscă să rămână din nou cu gunoiul pe stradă!

Această situație prin care Sectorul din nordul Capitalei a mai trecut deja se repetă deoarece operatorul de salubritate, Compania Romprest, si-a diminuat de alaltaieri, 1 august, prestația. Astfel, operatorul de salubritate nu mai asigură decât ridicarea gunoiului de la populație, agenții economici și instituțiile care au contracte de salubritate.
Noua criză a gunoiului de pe străzile Sectorului 1 survine din cauză că Romprest a solicitat, încă de la finele lunii martie, majorarea tarifelor. Ultima majorare avusese loc în primăvara lui 2019.
La cererea operatorului delegat al serviciului public de salubritate – Compania Romprest, Primăria Sectorului 1 vrea să majoreze cu peste 30% tarifele de salubritate, inclusiv pe cele plătite de către cetățeni pentru ridicarea deșeurilor voluminoase și din construcții.
În cazul în care tarifele nu ar fi majorate, operatorul avea să își reducă prestația, de alaltăieri, 1 august, preciza adresa nr. 1196 trimisă Primăriei Sectorului 1 pe data de 31.03. 2023.
„…începând cu data de 1 august 2023, ne vedem nevoiți să diminuăm prestația activităților serviciului public, pentru a reduce nivelul cheltuielilor care nu se regăsesc în tarifele în plată fundamentate la nivelul valorii elementelor de cost din luna mai 2019, astfel încât începând din data de 1 august 2023 vom presta EXCLUSIV programele de colectare separată și transport separat a deșeurilor municipale pentru o perioadă nedeterminată, până la data la care autoritatea contractantă se va achita de obligațiile legale și va promova și adopta prin Hotărâre de Consiliu Local al Sectorului 1 cererea operatorului delegat de actualizare a tarifelor de prestații”, se spune în adresa Romprest din martie.
Edilul Clotilde Armand a promovat abia săptămâna trecută un proiect de hotărâre, în acest sens, convocând – de joia trecută, mai multe ședințe de îndată ale Consiliului Local din Banu Manta.
Inițiativa primarului Armand este neașteptată, deoarece vine pe fondul războiului juridic inițiat de către edilul din Banu Manta împotriva Romprest. În cadrul acestuia, Consiliul Local din Banu Manta a mandatat-o chiar, în 2021, la inițiativa acesteia, pe Clotilde Armand să ceară în instanță rezilierea contractului de gestiune a serviciului public de salubritate JO77/S/30.06.2008 cu Romprest.
„După ce a creat un scandal de proporții pe tema serviciilor de salubrizare, obligând locuitorii Sectorului 1 să suporte o mizerie de nedescris și să coabiteze cu șobolanii, fără nicio explicație coerentă, Clotilde Armand a convocat mai multe ședințe extraordinare de îndată pentru majorarea tarifelor Romprest cu 31,22%.
Dumneaei recunoaște că a lucrat la acest proiect aproape șase luni de zile, însă presează Consiliul Local să-l aprobe într-o ședință de îndată, pe repede înainte, consilierii locali neavând destul timp la dispoziție să parcurgă și să verifice toate anexele și documentele atașate la proiect”, a explicat pentru București FM Daniela Popa, președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta.
Consilierii locali vor, însă, mai multe informații despre relația contractuală și procesele cu Romprest – ce datorii are Primaria Sectorului 1 față de operatorul de salubritate, ce penalități genereaza aceste datorii si care este stadiul proceselor cu aceastăcompanie, inainte de a vota .
„În cadrul Comisiilor de specialitate (…ale Consiliului Local n.r.) am solicitat mai multe clarificări: transmiterea situației la zi cu toate dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată în contradictoriu cu Compania Romprest.
Care este stadiul procesului intentat, ca urmare a Hotărârii (…Consiliului Local al Sectorului 1) privind mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acțiuni în instanță, având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii (…cu Romprest n.r.)?
Transmiterea situației la zi privind cuantumul datoriilor și penalităților din contractul de delegare a serviciilor de salubrizare.
Transmiterea situației la zi cu plățile efectuate cu firmele sau casele de avocatură care instrumentează procesele în contradictoriu cu Compania Romprest.
Transmiterea tuturor adreselor și comunicărilor oficiale, a minutelor încheiate până în prezent cu Compania de salubritate pentru întocmirea acestui proiect.
Și transmiterea situației privind intervențiile de salubritate pe străzile din Sectorul 1, după indexare. Adică, comparativ cu necesarul agreat prin contractul de delegare”, a declarat Daniela Popa.
Consilierii nu au reușit să afle, până acum, decât că pe rolul instanțelor se află aproape 50 de litigii între Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubritate, majoritatea pierdute de catre autoritatea contractantă.
Cât despre cuantumul datoriilor și al penalităților, această informație ar fi irelevantă…
„Am primit răspuns de la Direcția Economică și de la Direcția Juridică (…ale Primăriei Sectorului 1 n.r.) că sunt aproape 50 de litigii în instanță, în contradictoriu cu firma de salubritate, dar aproape 90% din dosare sunt acțiuni (…ale Primăriei Sectorului 1 n.r.) respinse și pierdute.
Cu privire la solicitările de clarificări privind cuantumul penalităților și datoriilor către firma de salubritate, doamna Armand a transmis, în scris, că nu sunt informații relevante.
Așadar, noi, locuitorii Sectorului 1, am suportat trei ani de zile mizeria de pe străzi, din cauza dumneaei, vom plăti penalități usturătoare, iar acum vine cu proiectul de majorare a tarifelor cu 31,22%.
Impactul economic bugetar, calculat de aparatul de specialitate (…al primarului Sectorului 1 n.r.), ar fi de 15 milioane de lei, până la finalul anului. Dar, trebuie să fim conștienți de faptul că, pe lângă această sumă, se vor adăuga și toate penalitățile, despre care noi, în acest moment, nu avem cunoștință, ce valoare, ce sumă este”, avertizează președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta.
Concluzia, derutantă pentru orice cetățean al Sectorului 1, este că, de la „facturile umflate” reclamate în instanță și rezilierea contractului, cerută de către primarul Sectorului 1, ajungem la o majorare cu peste 30% a acelorași tarife, ale aceluiași operator, pe motiv că nu au mai fost actualizate din 2019. Ce să mai înțelegi, în afară de faptul că avem, din nou, prestația diminuată și gunoi pe străzi?
„Eu mă bazez, în 2021, pe un venit de 1 miliard. Aici, vorbim despre o treime care s-ar duce spre Romprest. E enorm o treime din buget. Taxele și impozitele locale din anul 2020, la fel. Toate taxele noastre și toate impozitele noastre locale , tot bugetul nostru propriu ar merge spre Compania de salubrizare, dacă menținem facturile la cotele actuale. Toate impozitele locale s-ar duce spre Romprest, dacă menținem facturile la cotele actuale”, susținea, în 2021 edilul Clotilde Armand.
Anul trecut, edilul susținea că tarifele Romprest ar fi fost de cinci – șase ori mai mari decât în alte sectoare sau în alte orașe.
„Vom face această analiză, pentru a identifica elementele de cost și de ce ajungem la un cost, de ce ajungem la niște tarife de cinci ori – șase ori mai mari decât în alte sectoare sau în alte orașe”, declara primarul Armand.
- Sectorul 62 săptămâni in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Imobiliare2 săptămâni in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Monden2 săptămâni in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Sectorul 6o săptămână in urma
Inca un scandal de corputie in primaria lui Ciprian Ciucu! Sef la Serviciul impozite si taxe pe mana cu rechinii imobiliari!
- Stiri Bucuresti actualitate2 săptămâni in urma
Lucrurile au scăpat de sub control în București: Un șofer beat a vrut treacă cu mașina peste polițiști
- Politica2 săptămâni in urma
Nicușor Dan nu se trezește nici în ultima clipă: Decât să muncească mai bine dă Primăria Capitalei PSD-ului și Gabrielei Firea