Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie taioasa, marti, intr-o conferinta de presa, dupa ce Antena 3 l-a intrbat daca isi asuma organizarea alegerilor in contextul cresterii numarului de imbolnaviri.

<

„Cine este responsabil ca in aceste zile au crescut cazurile de Covid-19 si va asumati organizarea alegerilor?”, l-a intrebat trimisa Antena 3 pe Iohannis.

„Aceasta evolutie este de observat nu doar la noi, ci in intreaga Europa. Ar fi o scuza foarte ieftina sa cautam un politician vinovat. Nu am ajuns intr-o situatie critica in ce priveste locurile de la ATI, este clar ca trebuie sa luam masuri mai hotarate daca vrem sa incetinim raspandirea pandemiei.

Pe de alta parte, trebuie sa vedem in ce societate vrem sa traim, intr-o societate panicarda, care se ascunde, sau care respecta regulile si isi duce democratia mai departe. Esenta democratiei sta in alegeri libere. Mandatul parlamentului se termina in decembrie si e nevoie de alegeri pentru un nou parlament cu puteri depline si acest lucru se va intampla in 6 decembrie”, a raspuns Iohannis.