Medicii de familie au parte și în aceste zile de un sistem informatic defect ce nu le permite să introducă în sistem consultațiile bolnavilor.
Pe Facebook, Sandra Alexiu a scris: „Imi cer scuze pentru cei care nu vor intelege postarea mea de mai jos, ea e destinata mai mult colegilor, prietenilor mei din presa si urmaritorilor mei “policy-makers”:
De cand ne tot innebuneste sistemul informatic am avut multe sincope, dar ceea ce se intampla in ultimele zile intrece orice imaginatie.

<
Pe langa faptul ca noi spunem ca nimic nu merge, reclamam zilnic la suport si ne umplem de tichete de raspuns, primim telefoane impertinente cum ca noi suntem mincinosi, ca de fapt sistemul merge, pe langa faptul ca am ajuns sa iesim cum ies cartitele noaptea pe net sa ne putem valida serviciile ca sa nu pierdem si bruma de maruntis pe care ne-o zvarle sistemul drept plata, pe langa faptul ca trebuie sa ne reprogramam pacientii sa prinda si ei o amarata de reteta compensata electronica in trei exemplare si cu doisprezece stampile, mai nou alta belea cat casa.
Stam ca prostii sa asteptam ca sa ni se genereze deconturile de catre case ca sa ne putem face facturile (pentru mizeriile de plati mentionate mai sus) care vor fi onorate evident cu imperial dispret cu o fireasca intarziere care evident incalca minunatul contract cu casele.
Iar acei nefericiti dintre noi care trebuie sa isi reinnoiasca semnaturile electronice, de asemenea impuse de case ca sa putem robotiza tot, nu putem lucra fiindca minunatul sistem nu merge ca semnaturile sa poata fi inregistrate. Si iar ne amanam pacientii, ca nu le putem oferi decat ce am invatat, nu si numeroasele emanatii electronice originale.
Sunt furioasa pentru miile de colegi de ai mei care inghit umilinte de dragul putinilor bani pe care ii capata pentru a-si ingriji pacientii.
Si pentru ca degeaba tipam, aproape pe nimeni nu intereseaza sa rupa pisica asta mumificata care ne imbolnaveste de nervi, fiindca doar oamenii de rand trec pe la noi. Politicienii, parlamentarii, ministrii, decidentii in general isi rezolva problemele medicale pe shortcuturi.
Acum stiu ca postarea asta nu respecta regulile de PR sa poata fi sharuita, citita, rezolvata, nu are poze si linkuri si nici (sc)lipici.
Doar sa stiti ca daca aveti treaba cu medicii de familie zilele astea, ii gasiti mai ales intre 0.00 si 4.25, in varful patului, cu tokenul intr-o mana si cafeaua in ailalta.
Ah, era sa uit, ptiu, nici banii pe vaccinari nu prea vin si mai nou nici vaccinuri. Si vreo doua sute de colegi tocmai ce vand/abandoneaza praxisurile si pleaca vara asta. De tot.”
Transparenta face diferenta