Premierul Ludovic Orban afirma ca ideea potrivit careia va exista un nou val al pandemiei, probabil in toamna-iarna, „a cam trecut”, avand in vedere ca virusul se transmite virulent, desi este cald afara.

<

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminica seara, in cadrul unei emisiuni TV, ca ideea potrivit careia va exista un al doilea val al pandemiei „a cam trecut”.

„Aia cu valurile cred ca a cam trecut. S-a vazut ca nu este vorba despre un val. Nu a disparut cum dispare gripa vara. Nu, suntem in plina vara, este cald afara si se transmite destul de viulent, virusul are o transmisibilutate destul de mare”, a precizat premierul, citat de ziare.com.

Ludovic Orban efirma ca „sa ne protejam este atat de simplu”: sa purtam masca, sa respectam regulile de distanta, sa renuntam la efuziunile afective, sa nu vorbim spre fata interlocutorului, sa ne spalam pe maini.

„Daca regulile acesta sunt respectate, noi putem duce o viata aproape normala, numarul de restrictii este destul de mic”, a mai declarat Ludovic Orban.

Transparenta face diferenta