Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Pitesti, ca, din evaluarile pe care le detine, ritmul de crestere a numarului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la nivelul Romaniei, se va reduce, ca urmare a masurilor implementate.

<

„Opinia pe care o avem si evaluarile pe care le avem sunt acelea ca ritmul de crestere a numarului de persoane infectate se va reduce. Noi, in general, analizam datele la saptamana, nu analizam de la zi la zi, pentru ca nu exista o anumita ritmicitate in ceea ce priveste prezentarea de catre DSP-uri a rapoartelor (…). Urmarim cu mare atentie evolutia in fiecare judet, in fiecare localitate si dispunem toate masurile pe care le-am gandit pentru a reduce riscul de raspandire”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a adaugat ca Guvernul are in vedere derularea unei noi proceduri de licitatie pentru achizitia de masti de protectie destinate persoanelor din categoriile defavorizate.

In ceea ce priveste organizarea alegerilor parlamentare la data stabilita, Ludovic Orban a reiterat faptul acestea „nu reprezinta un risc suplimentar de raspandire a virusului”, daca se respecta masurile si regulile impuse.

Transparenta face diferenta