Premiera pe Aeroportul Otopeni: Dupa 17 ani calatorii o sa simta diferenta!

Compania de servicii de salubritate Romprest nu mai face curățenie pe aeroportul Henri Coandă din București. Contractul, prelungit în mod repetat timp de 17 ani, s-a încheiat la data de 31 ianuarie. De astăzi, serviciul de curățenie în aeroport este asigurat de angajații Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). 
31 ianuarie a fost ultima zi în care Romprest a asigurat servicii de curățenie și pază pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la 17 ani de la semnarea contractului, prelungit și majorat în mod repetat. CNAB a organizat pe 29 ianuarie o nouă licitație pentru contractarea de servicii de curățenie, care însă a fost contestată de Romprest, potrivit surselor ECONOMICA.NET.
„Compania Națională Aeroporturi București a organizat luni, 29 ianuarie 2018, licitația pentru asigurarea curățeniei în Aeroportul Henri Coandă. Comisia tehnică a analizat ofertele transmise de societățile specializate în domeniu, urmând ca firma câștigătoare să își îndeplinească serviciile contractuale la standarde înalte de calitate, în avantajul pasagerilor”, este răspunsul Companiei la solicitarea Economica.net.
CNAB a decis ca noile contracte pentru serviciile de curățenie „să fie guvernate conform unor reguli de eficiență și să instituie o serie de criterii stricte de verificare a activităților de curățenie, pe care firma câștigătoare trebuie să le respecte”, ca urmare a faptului că de-a lungul timpului aceste servicii au fost criticate de pasageri. Iar de curățenie se vor ocupa angajații CNAB.
„Pentru a eficientiza cheltuielile și pentru a respecta standardele de calitate oferite pasagerilor, începând de joi, 1 februarie, până la intrarea în vigoare a contractului, o parte dintre angajații Companiei Naționale Aeroporturi București se vor implica voluntar, pentru o scurtă perioadă, într-un proiect de contingență pe domeniul serviciilor de curățenie din aeroport, care până acum au fost externalizate. Această strategie vizează asigurarea cu resurse proprii, de către Compania Națională Aeroporturi București, a serviciilor de curățenie și salubritate, astfel încât să se instituie în acest domeniu criteriile interne de performanță ale CNAB”, se mai arată în răspunsul Companiei.
Practic, CNAB a revenit la un sistem propriu de servicii de curățenie și salubritate care exista înainte de semnarea contractului cu Romprest în 2001. O parte dintre angajații CNAB, în jur de 60-80 de persoane vor asigura serviciile de curățenie, în patru ture, fiind recompensați pentru munca suplimentară, mai spun sursele noastre. De asemenea, Compania a lansat și un anunț de angajare pentru a absorbi personalul Romprest care lucra în aeroport.
Romprest a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 52 de milioane de euro și un profit net de 4,7 milioane de euro. La sfârșitul acelui an avea 3.310 angajați. Acționar la Romprest este CNAB, cu o participație de 10%.
Compania este deținută de omul de afaceri Florian Walter, anchetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, potrivit Mediafax.