Poluare uriasa in Bucuresti. Ministrul Mediului: Avem un incendiu de vegetatie

Capitala țării s-a trezit miercuri dimineață cu un fum înecăcios. Zeci de oameni ne-au scris că s-au trezit din cauza mirosului puternic de ars. Datele adunate de stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri ale limitei de poluare.

<

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus la Digi24 că nu este vorba despre plastic sau cauciuc ars.

„Avem un incendiu de vegetație. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific și fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și evident de noi, cei din București, ca urmare a vitezei și direcției vântului”, a spus Costel Alexe, la Digi24.

„Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a adăugat el.

Garda de Mediu a precizat că suprafața care arde este de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la…

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Marţi, 7 aprilie 2020

„Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată”, arată instituția.

Transparenta face diferenta