Intra in contact cu noi

Transport

Politistii bucuresteni n-au avut mila: 800 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

Publicat cu

pe

Aproximativ 800 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în ultimele 24 de ore, dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, ne- a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI  structurile din cadrul instituţiei au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.012 evenimente, dintre care 2.605 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.407 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 825 de posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri  s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane”, se precizează în comunicat.

Reclama

De asemenea,  au fost prinşi în flagrant 167 de autori de infracţiuni care au săvârşit 176 de fapte penale, şi au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 796 de permise de conducere (dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 393 de certificate de înmatriculare, menţionează MAI.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.980 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Reclama

Pompierii au desfăşurat 22 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate două obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.900 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.161 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 80 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Reclama

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, iar de la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, mai informează MAI.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,4%, conform MAI.

Reclama

Transport

Programul Rabla Local: O primarie din Bucuresti oferă 3 mii de lei pentru o mașină mai veche de 15 ani

Publicat cu

pe

Primaria Sectorului 6 comunică locuitorilor Sectorului 6 informații privind Programul Rabla Locală. Programul oferă 3 mii de lei celor care dețin mașini mai vechi de 15 ani.

”În schimbul predării „rablei”, proprietarul primește 3.000 de lei, fără obligația de a cumpăra o mașină nouă. 80% din sumă vine de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și 20% de la bugetul local.”, declară Primarul Ciprian Ciucu.

Programul se adresează doar persoanelor fizice, nu și celor juridice. Acestea trebuie să respecte următoarele condiții:

Reclama

Să aibă domiciliul sau reședința pe raza primăriei la care face solicitarea;
Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuților către bugetul local și cel de stat;
Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului;
Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Continua sa citesti

Transport

Pasajul Unirii se inchide complet incepand cu noaptea aceasta

Publicat cu

pe

Brigada Rutieră a Capitalei anunță instituirea unor restricții de circulație în Pasajul Unirii timp de două nopți pentru instalarea sistemelor de presemnalizare a înălțimii maxime admise.

„În vederea instalarii sistemelor de presemnalizare a înălțimii maxime admise în Pasajul Unirii, se va restricționa circulația vehiculelor în pasaj, pe sensul de mers dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Piața Universității, în perioada 27.03-29.03.2023, între orele 23:30-05:30”, a transmis Brigada Rutieră.

Pentru a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente rutiere, Brigada Rutieră a Capitalei solicită șoferilor să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță și să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele/indicațiile polițiștilor locali, scrie Mediafax.

Reclama
Continua sa citesti

Transport

Accident straniu in Capitala: Un șofer a intrat cu mașina direct în gardul Parlamentului

Publicat cu

pe

Un șofer în vârstă de 20 de ani a intrat cu mașina direct în gardul Parlamentului. Acesta se deplasa cu viteză pe Bulevardul Unirii, a pierdut controlul volanului și s-a oprit direct în gardul Parlamentului.

Un tânăr șofer, care circula cu viteză, a izbit gardul de la Palatul Parlamentului, din centrul Bucureștiului, potrivit Antena 3 CNN.

Se pare că accidentul a fost cauzat de neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Reclama

Șoferul, în vârstă de 20 de ani, a venit pe Bulevardul Unirii și la virajul spre stânga a pierdut controlul autoturismului, lovind gardul instituției.

Acesta a fost testat pentru alcoolemie, rezultatul fiind zero.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Timp liber3 ore in urma

Lista teraselor și barurilor din Centrul Vechi închise de Protectia Consumatorului

Patruzeci de operatori economici din Centrul Vechi au fost verificaţi de ANPC, fiind aplicate amenzi în valoare de 177.000 de lei. ”În...

Sectorul 6o zi in urma

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, desemnat ”Primarul anului 2023”: „Este cel mai prestigios premiu”

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost desemnat primarul anului 2023 la Gala de excelenţă „Smart City Industry Awards”, organizată, joi,...

Banio zi in urma

Plata parcării publice a devenit mai simplă în București prin scanarea de cod QR

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță că plata parcării publice a devenit mai simplă. Liberalul transmite că acum cetățenii pot...

Sanatateo zi in urma

Inca un medic fals descoperit in Bucuresti. Autoritatile isi incaseaza salariile degeaba!

Doi cetățeni sirieni, dintre care unul a lucrat într-un cabinet din București ca stomatolog fără să aibă dreptul, au fost...

Bani2 zile in urma

Directorul comercial al Aeroportului Otopeni a cerut 22 de milioane de euro MITĂ pentru magazinele duty-free!

Procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitățile comerciale de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și au dus...

Bucuresti2 zile in urma

VIDEO-Imagini socante din Bucuresti: Tanar atacat si lovit cu bestialitate la intrarea in scara!

Politia Capitalei a dat publicitatii imagini cu momentul in care un tanar a fost talharit, pe 19 martie, in fata...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: