Polițiștii capitalei au anunțat marți că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale. De asemenea, opt persoane de la mai multe partide au fost audiate ieri și ar putea urma și alte audieri. Totodată, nu polițiștii afirmă că nu pot spune la această oră dacă procesele verbale au fost furate.

<

„Ieri, 28 septembrie, în jurul orei 15:45, la secția 4 a fost primit un apel de la un bărbat care a sesizat că din incinta unde este Biroul Electoral Sector 1 un bărbat a ieșit din incintă și are asupra sa mai multe procese verbale într-un număr mai mare. Polițiștii de la secția 4 s-au deplasat la fața locului și în incinta unde este și Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor partide. La poliție au fost audiate 8 persoane în legătură cu ce s-a întâmplat acolo. (…) Se desfășoară o cercetare in rem”, a spus șeful Poliției Sectorului 1, comisar șef de poliție Ionuț Dana, fără să ofere alte detalii.

El a precizat că „procesele verbale sunt 473 și în continuare efectuăm cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1”, iar acuzația este de falsificarea de documente și evidențe electorale.

„Facem cercetări prin AEP pentru a dovedi veridicitatea documentelor. Bărbatul era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali”, a mai spus comisarul precizând că se fac în continuare cercetări pentru a se stabili dacă acele procese verbale erau asupra bărbatului în mod legal sau erau furate.

„Verificăm, sperăm cât mai repede să avem un rezultat”, a precizat el.

Comisarul șef Ionuț Dana a adăugat că nu poate spune dacă în clădirea în care se află Biroul Electoral al sectorului 1 a fost organizat și sediul de campanie al PSD, așa cum spuneau reprezentanții USR-PLUS.

De asemenea, el a refuzat să dea detalii cu privire la cele opt persoane audiate, dar că este posibile să aibă loc și alte audieri.

Întrebat dacă au fost ridicate și alte documente, comisarul a răspuns că „cercetarea la fața locului poate presupune, dar nu va pot confirma”.

Cu privire la o eventuală preluarea a cazului de către Parchetul General, el a spus că „deocamdată noi efectuăm cercetări sub supravegherea parchetului, nu mă pot pronunța eu cine să preia dosarul”.

Transparenta face diferenta