Poftim independenta! Judecator la CCR: Eu am ales PSD, nu PSD m-a ales pe mine! E vreo problema?!

0
549

Cristian Deliorga, propunerea PSD pentru funcția de judecător CCR din partea Senatului, a declarat marți, la audierea sa în comisia juridică a Senatului, că nu avut întâlniri cu niciun lider PSD și că el i-a ales pe social-democrați pentru că sunt cel mai numeros grup și are astfel cele mai mari șanse să ajungă la CCR.
Cristian Deliorga:

<
  • in 36 de ani de magistratura nu am facut altceva decat sa incerc sa aplic legislatia in conformitate cu normele constitutionale
  • deciziile Curtii sunt de doua feluri: simple care constata ca o norma e constitutionala sau nu, si mai sunt deciziile intermediare sau de interpretare. In ultima perioada, avalansa de sesizari la CCR, apriori sau posteriori, au deteriniat CCR sa aiba un volum foarte mare de activitate, e posibil ca la aceasta avalansa enorma de sesizari la un moment dat sa existe anumite motivari, dar asa cum a spus colegul si contracandidatul meu, in ultima perioada majoritatea deciziilor CCR sunt de interpretare.
  • Cand am ales sa candidez pentru acest post m-am gandit ca singurul grup parlamentar mai numeros de la Senat este al PSD si pentru sanse de reusita ar trebui sa fac solicitarea grupului PSD. Nu am avut intalniri cu niciunul din liderii PSD dar il cunosc pe dl Serban Nicolae și am lucrat cu dl Robert Cazanciuc.
  • Întrebat cum a luat legătura cu PSD: am depus documentele la dl Serban Nicolae. E vreo problema?