Acasă Politica PMP nu vrea sa auda de USR la guvernare: ”Noi credem in...

PMP nu vrea sa auda de USR la guvernare: ”Noi credem in Biserica, suntem crestini, credem in Dumnezeu, in valorile si morala crestina”

137

Doi reprezentanti de seama ai PMP, deputatii Robert Turcescu si Marius Pascan, au anuntat marti seara ca se opun unei aliante cu USR la guvernare.

Deputatul Marius Pascan a declarat la B1 TV ca exista o discrepanta majora in valorile pe care le promoveaza PMP si ceea ce sustine USR-PLUS.

„Noi avem foarte multe diferende si viziuni absolut diametral opuse. De pilda, in ceea ce priveste omul si valorile sale.

Ei sustin ca omul se naste si isi alege genul. Adica nu conteaza sexul biologic, ca te-ai nascut barbat sau femeie, esti liber sa alegi ce vrei dupa ce te-ai nascut si daca se poate sa le spui asta copiilor de la gradinita, ca sa stie ca astazi pot sa fie baieti, maine pot sa fie fetite. Sunt asa de un transgenderism d-asta generalizat.

Avem alte valori care ne despart: noi credem in Biserica, suntem crestini, credem in Dumnezeu, in valorile si morala crestina; ei nu cred, vedeti ca refuza sa jure pe Biblie. Sunt abordari spiritual fundamental diferite”, a declarat deputatul PMP.

Marius Pascan a mai reprosat celor din USR-PLUS ca nu respecta nici valorile nationale. „Ei nu cred in valorile nationale, orice proiect am initiat, legat de Trianon de pilda, de eliminarea discriminarilor in raporturile cu romanii din Harghita, Covasna, Mures, unde romanii sunt cei discriminati, intotdeauna s-au abtinut. Deci avem valori diametral opuse si ii vad asa teribilisti… Ei sunt deasupra tuturor, ei sunt progresisti”, a mai spus deputatul PMP.

Marius Pascan a amintit ca PMP a amendat legea privind educatia sexuala in scoli „si am spus ca la varste fragede sa obtina acordul parintilor, adica nu-i spui copilului de gradinita ce face mama cu tata in asternut, si nici in clasa I. Este absurd, ii lasam sa isi parcurga, sa isi traiasca copilaria, inocenta, ingenuitatea…”.

Si deputatul PMP Robert Turcescu a sustinut ca partidul din care face parte nu vrea sa intre la guvernare intr-o formula din care sa faca parte si cei de la USR.

„Nici noi nu vrem cu USR-istii. Eu, unul, imi asum sa spun povestea asta. Nu vrem din nenumarate motive, sa nu credeti ca este vreo bucurie. Daca ar fi pentru aceasta tara un guvern care sa aduca dezvoltare in urmatorii ani, acela ar trebui sa fie un guvern PNL-PMP. Sa speram ca scorul la aceste alegeri ar putea da si o astfel de varianta”, a spus Turcescu la B1 TV.

El i-a acuzat pe USR-isti ca nu au dorit sa intre la guvernare in ultimul an pentru ca „au incercat sa-si prezerve un scor electoral”.

<