Intra in contact cu noi

Sectorul 5

Piedone cere daune de un miliard de euro de la Nicusor Dan. Dezvoltarea imobiliara a Sectorului 5 blocata!

Publicat cu

pe

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, semnează o notificare adresată Consiliului General al Municipiului București, după ce Tribunalul București a decis anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5. Piedone îl acuză pe Nicușor Dan că a acționat contrar mandatului dat de Consiliul General al Municipiului București, cerând el însuși în instanță anularea PUZ-ului.

Potrivit lui Piedone, comportamentul „viclean” al primarului general riscă să lase Sectorul 5 fără investiții de un miliard de euro. Acești bani vor fi ceruți de la primarul Capitalei și de la consilierii generali care l-au mandatat pe acesta, în solidar cu CGMB.

Adresa mai este semnată de viceprimarii Sectorului 5, dar și de șefi din primărie. Documentul poate fi citit AICI! (.pdf)

„În calitate de iniţiator şi de autoritate publică care a finantat din bugetul public PUZ Sector 5, subscrisul SECTORUL 5 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, este în mod direct o persoană vătămată de faptul că autoritatea emitentă a HCGMB nr.242/2020 – Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a fost apărată cu viclenie de reprezentantul desemnat prin HCGMB nr.393/2020 – Primarul General, aspect care a determinat în mod nemijlocit anularea documentatiei de urbanism.

Reclama

Subliniem faptul că anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5, aprobată prin HCGMB nr.242/2020, produce prejudicii extrem de importante, atât proiectelor de investiţii publice avute în vedere de autoritătile locale şi centrale, dar şi proiectelor de investitii initiate de antreprenorii locali sau de simplii cetăteni.

Estimăm că prejudiciile directe aduse bugetului public, prin imposibilitatea efectuării unor investitii publice esentiale pentru dezvoltarea celei mai sărace zone a Capitalei, sunt mai mari de 1.000.000.000 EUR (un miliard euro), având în vedere că aceste obiective nu pot fi realizate în lipsa unei documentatii de urbanism:

– închiderea Inelului median de circulatie pe zona de sud a Capitalei, cu o lungime de 7 km;
– 20 km linie de metrou nouă;
– 122 artere noi de circulatie, însumând 58 km;
– extinderea şi modernizarea a 143 de arterc de circulatie existente;
– 10 km noi de linie de tramvai;
– 16 km de pistă de biciclete;
– construirea „Proiectului Centenarului” din zona Antiaeriană;
– amenajarea „Parcului Cooperativei” în suprafată de 38 hectare de spatii verzi;
– amenajarea a aproximativ 200 hectare de spatii verzi acces public şi baze sportive noi (parcul nou din zona Palatul Parlamentului şi Academiei, sistemul de parcuri din zona Apeductului, zona Antiaeriană, etc.).

Reclama

În acest context, dorim să vă informăm asupra intentiei noastre ferme, în cazul în care documentatia de urbanism PUZ Sector 5 aprobată prin HCGIvIB nr.242/2020, va fi anulată în integralitate, de a introduce pe rolul instantelor de judecată o acţiune în contradictoriu cu autoritatea emitentă a actului administrativ anulat şi cu persoanele vinovate de pierderea litigiului care face obiectul dosarului nr.25473/3/2020, prin apărarea cu viclenie a intereselor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale locuitorilor Capitalei în general şi ai Sectorului 5 în special.

În opinia noastră, persoanele vinovate pentru anularea HCGMB nr.242/2020 privind aprobarea PUZ Sector 5 sunt:

(i) consilierii generali care au votat pentru acordarea mandatului dc reprezentare Primarului General prin HCGMB nr.393/2020, în baza căruia acesta a solicitat anularea actului administrativ;

Reclama

(ii) consilierii generali care vor vota în favoarea prelungirii mandatului de reprezentare acordat Primarului General, în cazul aprobării proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedintei din 13.12.2021;

(iii)Primarul General al Municipiului Bucureşti, care a actionat împotriva intereselor legitime ale CGMB şi ale cetătenilor Municipiului Bucureşti, prin apărarea cu viclenie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi solicitarea adresată instantei de a se anula o documentatie de urbanism aprobată de autoritatea deliberativă de la nivelul municipiului.

În conformitate cu prevederile art. 16 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, vom solicita obligarea persoanelor indicate mai sus, în solidar cu CGMB, la plata daunelor în cuantum dc minim 1 miliard Euro adusă bugetului public, prin anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5.

Reclama

Avand în vedere cele arătate mai sus, vă solicităm să evaluati cu atentie argumentele prezentate şi să actionati în sensul de a apăra interesele Consi liului General al Municipiului Bucureşti, prin formularca recursului împotriva hotărârii judecătoreşti de anulare a HCGMB nr.242/2020 în cadrul dosarului nr.25473/3/2020 şi prin împiedicarea Primarului General de a apăra cu viclenie autoritatea deliberativă, împotriva intereselor legitime ale Municipiului Bucureşti”, se arată în adresa semnată de Piedone.

PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, care este de părere că se confirmă astfel că urbanismul din Bucureşti a fost „o golănie”, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii – apogeul.

„Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Reclama

Sectorul 5

De la 250 la 600 de lei: Primaria Sectorului 5 mareste bursele pentru elevii buni!

Publicat cu

pe

În ședința de vineri, consilierii locali ai Sectorului 5 au aprobat majorarea burselor ce vor fi acordate elevilor în anul şcolar 2022-2023.

 
In acest an școlar, Primăria Sectorului 5 va acorda un număr total de 8.793 burse, din care: 312 burse de performanţă, 4.502 burse de merit, 579 burse de studiu, 3.327 burse de ajutor social şi 73 burse de ajutor social acordate ocazional. Precizăm faptul că, din totalul de 312 burse de performanţă, 18 vor fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar particular.

Elevii din Sectorul 5 vor beneficia de burse într-un cuantum mai mare decât cel prevăzut prin HG nr. 1138/2022, după cum urmează: 
bursa de performanţă: 600 lei;
bursa de merit:pentru elevii claselor a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 10, respectiv pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 10: 500 lei;
pentru elevii  claselor a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a  care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 9,99 – 9,50, respectiv  pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 9,99 – 9,50: 350 lei;
pentru elevii care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de ME: 300 lei;
bursa de studiu: 250 lei;
bursa de ajutor social: 250 lei;
bursa de ajutor social acordată ocazional: 250 lei.
În ceea ce priveşte bursele de performanţă acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar particular, ţinând cont de prevederile art. 4 din Anexa la OME nr. 5379/2022, cuantumul va fi cel stabilit prin HG nr. 1138/2022, respectiv 500 lei/lună.

Reclama

Sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de acordarea burselor pentru elevii din unităţile de învăţământ din Sectorul 5 vor fi asigurate din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate de la bugetul de stat, și de la bugetul local al Sectorului 5.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Încă un fake-news marca Firea: Poliția Locală Sector 5 anunță că mașina ridicată NU aparține lui Nicușor Dan

Publicat cu

pe

Poliția Locală Sector 5 transmite că nu a ridicat niciun autovehicul aparținând lui Nicușor Dan, așa cum relatează presa plătită de PSD. Mai mult decât atât, Poliția face următoarele precizări:

– conform dispoziției nr. 2264 din 28.06.2022, autovehiculul cu nr. de înmatriculare VS 03 ZDO a fost declarant ca fiind abandonat, fiind localizat pe domeniul public, în strada Silexului nr. 7, Sector 5, București, conform procesului verbal de constatare, nr. 004845 din 14.04.2022

– autoturismul a fost ridicat astăzi, în baza Legii 421/2002. (legea menționață stabilește regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat).

– menționăm că, anterior, Poliția Locală Sector 5 a somat proprietarul, conform Legii 421/2002, în data de 26.04.2022. – autoturismul a mai fost ridicat de la aceeași adresă în urmă cu aproximativ 3 ani, pentru același motiv.

Continua sa citesti

Sectorul 5

10.000 de lei pentru cele mai bune rezultate: Primaria Sectorului 5 a premiat elevii de nota zece

Publicat cu

pe

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, Primăria Sectorului 5 a premiat 369 de copii și profesori care au obținut rezultate remarcabile în cadrul examenelor naționale.

Copiii și profesorii premiați provin din 16 instituții de învățământ, respectiv Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Ștefan Odobleja, Liceul Teoretic Ion Barbu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Economic Viilor, Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti, Școala Gimnazială Principesa Margareta, Școala Gimnazială Nr. 128, Școala Gimnazială Luceafărul, Școala Gimnazială Nr. 131, Școala Gimnazială Nr. 135, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Școala Gimnazială I.G. Duca, Școala Gimnazială Nr. 150 și Școala Gimnazială Nr. 280.

Pentru examenul de bacalaureat au fost acordate premii în valoare de:

• 10.000 lei pentru elevii care au încheiat cu media 10;

• 2.000 lei pentru fiecare disciplină de examen pentru care un licean a obținut nota 10;

• 2.000 lei pentru profesorii care au coordonat unul sau mai mulți liceeni care au obținut nota 10 la o disciplină de examen de bacalaureat.

Pentru examenul de evaluare națională premiile au constat în:

• 4.000 lei pentru elevii care au încheiat examenul cu media 10;

• 1.500 lei pentru fiecare disciplină de examen pentru care un elev gimnazist a obținut nota 10;

• 2.000 lei pentru profesorii care au coordonat unul sau mai mulți elevi de gimnaziu care au obținut nota 10 la o disciplină a examenului de evaluare națională.

Bugetul total de premiere a fost de 850.000 lei, proiectul fiind unul de tradiție pentru Sectorul 5.

Le dorim success tuturor copiilor în noul an școlar și continuăm investițiile în educație din Sectorul 5.

Continua sa citesti
Reclama
Bucurestio oră in urma

Zeci de masini distruse in Bucuresti dupa prima zapada mai serioasa din aceasta iarna

ISU Bucureşti-Ilfov a avut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 59 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo periculoase. Dintre...

Transport20 de ore in urma

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot...

Bani23 de ore in urma

Contrabanda cu țigări riscă să scape de sub control: 5 fabrici ilegale descoperite în România

În anul 2022, pe fondul eforturilor extinse ale autorităților de a stopa activitățile ilegale de la granițele țării, peste 110...

Bucurestio zi in urma

Cod galben de ninsoare și viscol în București și 25 de județe din țară

Zone din 25 de judeţe şi Municipiul Bucureşti sunt vizate, până sâmbătă seara, de o avertizare Cod galben de ninsoare,...

Cultura2 zile in urma

Soprana Mariana Nicolesco va da numele unui parculet din Bucuresti

Consiliul General al Municipiului București votează în ședința de marți, 31 ianuarie, un proiect de hotărâre prin care va atribui...

Transport2 zile in urma

VIDEO-Bataie cu pumni si picioare in traficul Bucurestiului, de la o banala greseala de incepator

Bătaie în traficul din București! O încadrare greșită în trafic s-a lăsat cu o bătaie generală între mai multe persoane....

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: