Intra in contact cu noi

Sectorul 5

Piedone cere daune de un miliard de euro de la Nicusor Dan. Dezvoltarea imobiliara a Sectorului 5 blocata!

Publicat cu

pe

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, semnează o notificare adresată Consiliului General al Municipiului București, după ce Tribunalul București a decis anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5. Piedone îl acuză pe Nicușor Dan că a acționat contrar mandatului dat de Consiliul General al Municipiului București, cerând el însuși în instanță anularea PUZ-ului.

Potrivit lui Piedone, comportamentul „viclean” al primarului general riscă să lase Sectorul 5 fără investiții de un miliard de euro. Acești bani vor fi ceruți de la primarul Capitalei și de la consilierii generali care l-au mandatat pe acesta, în solidar cu CGMB.

Adresa mai este semnată de viceprimarii Sectorului 5, dar și de șefi din primărie. Documentul poate fi citit AICI! (.pdf)

„În calitate de iniţiator şi de autoritate publică care a finantat din bugetul public PUZ Sector 5, subscrisul SECTORUL 5 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, este în mod direct o persoană vătămată de faptul că autoritatea emitentă a HCGMB nr.242/2020 – Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a fost apărată cu viclenie de reprezentantul desemnat prin HCGMB nr.393/2020 – Primarul General, aspect care a determinat în mod nemijlocit anularea documentatiei de urbanism.

Reclama

Subliniem faptul că anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5, aprobată prin HCGMB nr.242/2020, produce prejudicii extrem de importante, atât proiectelor de investiţii publice avute în vedere de autoritătile locale şi centrale, dar şi proiectelor de investitii initiate de antreprenorii locali sau de simplii cetăteni.

Estimăm că prejudiciile directe aduse bugetului public, prin imposibilitatea efectuării unor investitii publice esentiale pentru dezvoltarea celei mai sărace zone a Capitalei, sunt mai mari de 1.000.000.000 EUR (un miliard euro), având în vedere că aceste obiective nu pot fi realizate în lipsa unei documentatii de urbanism:

– închiderea Inelului median de circulatie pe zona de sud a Capitalei, cu o lungime de 7 km;
– 20 km linie de metrou nouă;
– 122 artere noi de circulatie, însumând 58 km;
– extinderea şi modernizarea a 143 de arterc de circulatie existente;
– 10 km noi de linie de tramvai;
– 16 km de pistă de biciclete;
– construirea „Proiectului Centenarului” din zona Antiaeriană;
– amenajarea „Parcului Cooperativei” în suprafată de 38 hectare de spatii verzi;
– amenajarea a aproximativ 200 hectare de spatii verzi acces public şi baze sportive noi (parcul nou din zona Palatul Parlamentului şi Academiei, sistemul de parcuri din zona Apeductului, zona Antiaeriană, etc.).

Reclama

În acest context, dorim să vă informăm asupra intentiei noastre ferme, în cazul în care documentatia de urbanism PUZ Sector 5 aprobată prin HCGIvIB nr.242/2020, va fi anulată în integralitate, de a introduce pe rolul instantelor de judecată o acţiune în contradictoriu cu autoritatea emitentă a actului administrativ anulat şi cu persoanele vinovate de pierderea litigiului care face obiectul dosarului nr.25473/3/2020, prin apărarea cu viclenie a intereselor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale locuitorilor Capitalei în general şi ai Sectorului 5 în special.

În opinia noastră, persoanele vinovate pentru anularea HCGMB nr.242/2020 privind aprobarea PUZ Sector 5 sunt:

(i) consilierii generali care au votat pentru acordarea mandatului dc reprezentare Primarului General prin HCGMB nr.393/2020, în baza căruia acesta a solicitat anularea actului administrativ;

Reclama

(ii) consilierii generali care vor vota în favoarea prelungirii mandatului de reprezentare acordat Primarului General, în cazul aprobării proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedintei din 13.12.2021;

(iii)Primarul General al Municipiului Bucureşti, care a actionat împotriva intereselor legitime ale CGMB şi ale cetătenilor Municipiului Bucureşti, prin apărarea cu viclenie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi solicitarea adresată instantei de a se anula o documentatie de urbanism aprobată de autoritatea deliberativă de la nivelul municipiului.

În conformitate cu prevederile art. 16 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, vom solicita obligarea persoanelor indicate mai sus, în solidar cu CGMB, la plata daunelor în cuantum dc minim 1 miliard Euro adusă bugetului public, prin anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5.

Reclama

Avand în vedere cele arătate mai sus, vă solicităm să evaluati cu atentie argumentele prezentate şi să actionati în sensul de a apăra interesele Consi liului General al Municipiului Bucureşti, prin formularca recursului împotriva hotărârii judecătoreşti de anulare a HCGMB nr.242/2020 în cadrul dosarului nr.25473/3/2020 şi prin împiedicarea Primarului General de a apăra cu viclenie autoritatea deliberativă, împotriva intereselor legitime ale Municipiului Bucureşti”, se arată în adresa semnată de Piedone.

PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, care este de părere că se confirmă astfel că urbanismul din Bucureşti a fost „o golănie”, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii – apogeul.

„Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Reclama

Sectorul 5

Caz socant in Bucuresti: O fetita de 5 ani a cazut de la etajul 5 dupa ce s-a urcat in bradul de Craciun!

Publicat cu

pe

O fetiță de doar 5 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, după ce s-a urcat pe bradul de Crăciun și a deschis geamul.

„La data de 16 decembrie 2023, Poliția Capitalei – Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, o minoră, în vârstă de 5 ani, ar fi căzut de la etajul 5 al blocului în care locuiește, situat în Sectorul 3.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției menționate, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă. De asemenea, un echipaj de prim-ajutor ajuns la adresă a transportat victima la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Reclama

În cauză, polițiștii Secției 12 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă, urmând a fi sesizată unitatea de Parchet competentă”, tranasmite Poliția Capitalei.

Neatenția mamei și bradul de Crăciun poziționat lângă fereastră

Potrivit unor surse judiciare, incidentul a avut loc la Blocul G13 de pe str Baba Novac nr. 17, Sector 3.

Reclama

Polițistii au găsit în spațiul verde, din fața blocului G13, o minoră ce prezenta o sângerare la nivelul capului, in stare de inconștiență.

Din primele verificări a rezultat că minora, aflată în locuință impreuna cu mama sa, profitând de faptul că bradul de Crăciun era poziționat foarte aproape de fereastra camerei, a deschis geamul și, din neatenție, s-a dezechilibrat și a căzut.

Minora, dupa ce a fost stabilizată, a fost preluată și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru evaluare și intervenție medicală specifică.

Reclama

Minora se află la terapie intensivă în acest moment.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Bucureștiul, tot mai periculos: Copil de 12 amenințat cu cuțitul lângă o școală din Sectorul 5

Publicat cu

pe

Un copil de 12 ani susține că a fost amenințat cu cuțitul de o persoană, care i-a cerut banii pe care îi avea la el, în timp ce mergea la școală, pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei.

Polițiștii de la Secția 18 au fost sesizați, joi, în jurul orei 20.00, prin plângere scrisă, de o femeie de 51 de ani cu privire la faptul că fiul ei, în vârstă de 12 ani, ar fi fost victima unei infracțiuni.

Din primele cercetări s-a stabilit că, în aceeași zi, în jurul orei 14.00, în timp ce se deplasa cu trotineta către o școală din Sectorul 5, copilului i-ar fi fost aruncat un obiect în față, moment în care s-a dezechilibrat și a aruncat trotineta pe pământ.

Reclama

Ulterior, din spatele său ar fi venit o persoană, care l-ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător, încercând să-l deposedeze de suma de bani pe care o avea asupra sa, moment în care ar fi intervenit o altă persoană, care trecea prin zonă.

Cercetările sunt continuate de Secția 18 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în vederea identificării și depistării persoanei bănuite de comiterea faptei.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 5

Piedone și PNL pompează pomeni electorale la greu: Șapte zile de tratamente medicale și relaxare pentru seniorii sectorului 5 din București

Publicat cu

pe

Seniorii din comunita tea sectorului 5, vor avea parte de câteva zile de servicii medicale, terapii și relaxare. Echipa de consilieri PNL a inițiat, la nivelul administrației locale, un proiect prin care persoanele cu venituri mici vor beneficia de un sejur gratuit pentru tratament în mai multe stațiuni balneo-climaterice de interes național renumite pentru servicii medicale specializate oferite de personal medical cu cea mai înaltă calificare. Proiectul a fost initiat de consilierii PNL sustinut de consiliul local sector 5 precum și de primarul Piedone.

“Creșterea calității vieții pentru cei mai în vârstă este unul dintre scopurile declarate ale echipei de consilieri PNL și ne bucurăm că am avut susținerea colegilor noștri din opoziție, recunoscând astfel importanța sprijinirii persoanelor în vârstă. Timp de câteva zile, seniorii se vor bucura de servicii medicale, terapii și relaxare. Ne dorim ca această inițiativă să fie doar începutul care reflectă angajamentul PNL pentru o comunitate sănătoasă și solidară”, a declarat Leonard Zamfirescu, consilier local PNL.

Consilierii PNL pregătesc o serie de proiecte pentru sănătatea locuitorilor sectorului cinci.

Reclama

Complexul „Sf. Andrei”, Instituție publică subordonată Consiliului Local Sector 5, este situat în Piața George Coșbuc și este primul centru medical deschis de administrația locală a Sectorului 5. Inițiativa le aparține consilierilor PNL și a fost sprijinită de toate partidele. Centrul oferă servicii de monitorizare și îmbunătățire a sănătății pentru persoanele cu venituri reduse.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei7 ore in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica11 ore in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transporto zi in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 12 zile in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport2 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare