Sectorul 1
Peste 260 tone de gunoi în 3 ore! Romprest a reluat activitatea in Sectorul 1

Clotilde Armand a anuntat, miercuri dimineata, ca gunoiul a inceput sa fie ridicat dupa ce Primaria Sectorului 1 i-a platit direct pe sortatori.
„Primaria Sectorului 1 a reusit sa deschida astazi dimineata portile sortatorilor si sa-i plateasca direct (in ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a inceput sa fie ridicat. In doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi.
Scurt istoric: Operatorul de salubritate nu si-a platit sortatorii. Sortatorii si-au inchis portile si operatorul a lasat gunoiul (lucru interzis de lege si de contractul de delegare) pe strazi. Primaria a gasit o solutie sa plateasca direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeti? Compania Romprest Service S.A. s-a impotrivit vehement. Si a urmat multe zile de munca pentru aparatul primariei sa gaseasca solutii. Si am gasit.
Tot astazi, Primaria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. sa reia, in 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, in caz contrar, dupa expirarea termenului, contractul cu aceasta societate va fi reziliat de drept”, a anuntat Armand.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a propus, marti, consilierilor locali rezilierea contractului cu compania de salubritate Romprest. Ea arata in expunerea de motive ca Romprest are pretul practicat de Romprest pentru salubrizarea stradala este cu 1300% mai mare fata de Oradea.
„Oradea si Sectorul 1 sunt UAT similare din Romania ca populatie, buget, suprafata si nivel de dezvoltare. Comparativ cu Oradea, costul salubrizarii in Sectorul 1 este necompetitiv. Pretul unitar al salubrizarii stradale pe km² in Sectorul 1 este cu 1300% in plus fata de Oradea. Pretul unitar pe metru cub pentru colectarea si transportul deseurilor de la populatie in Sectorul 1 este cu 266% mai mare decat in Oradea.
Ponderea salubrizarii stradale in bugetul local al Sectorului 1 (inclusiv cota aferenta de la PMB) este de 9,56%, fata de numai 1,13% la Oradea. Aceste diferente indica un comportament monopolist al operatorului delegat in Sectorul 1.
Salubrizarea in cele doua UAT este delegata unor operatori privati. Oradea a delegat pentru 8 ani salubrizarea catre RER in 2020 prin contractul 335.532/20.08.2020. Sectorul 1 a delegat salubrizarea catre Romprest in 2008 pentru 25 de ani prin contractul J077/S/30.06.2008 si cele 11 acte aditionale semnate intre 2008 si 2019. Observatie: Oradea s-a angajat la o durata de delegare de trei ori mai scurta decat Sectorul 1”, se arata in expunerea de motive.
Sectorul 1
A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o grădiniță.
Constructorul a început turnarea fundației. Grădinița va avea un singur etaj și o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Aceasta va avea o capacitate de 150 preșcolari, împărțiți în 15 grupe.
Școala Gimnazială va avea o capacitate de 390 elevi, distribuiți în 13 săli de clasă. Aceasta va fi structurată în două corpuri: primul va cuprinde săli de clasă, laboratoare și spații administrative, pe când cel de-al doilea va integra o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică.
Contractul a fost semnat pe data de 5 aprilie si se va construi în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București.
Inițial, licitația a fost lansată la începutul anului 2022, însă a fost anulată, din lipsă de oferte. Investiția costa 53,5 milioane de lei fără TVA.
Sectorul 1
Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.
Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.
Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.
Sectorul 1
Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).
Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.
„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.
Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.
Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.