Aproape o sută de poliţişti prahoveni efectuează, miercuri dimineaţă, percheziţii în Prahova şi Bucureşti într-un dosar legat de obţinere ilegală de indemnizaţie de creştere a copilului.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, 22 de percheziţii sunt efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de tentativă de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

<

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obţinerii în mod nelegal a indemnizaţiei de creştere a copilului. În cazul în care bănuiţii ar fi reuşit finalizarea activităţii de inducere în eroare a funcţionarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei”, se arată în comunicat.

În urma descinderilor, 19 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi duse la audieri, anunță Agerpres.
Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.