Perchezitii MASIVE in Bucuresti! Mascatii sunt pe urmele unor evazionisti care au inselat statul cu zeci de milioane de euro!

Aproximativ 200 de polițiști efectuează, joi, 47 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Sibiu, Prahova și Brăila, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor și IT.

„Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, în perioada 2009 — 2016, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, în valoare de 142.000.000 de lei, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind estimat la 64.000.000 de lei”, potrivit unui comunicat emis de Direcția Generala a Poliției Municipiului București.

În vederea recuperării prejudiciului a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 59 de imobile, în valoare de 50.000.000 de lei și asupra a 56 de conturi bancare aparținând persoanelor implicate.
Un număr de 49 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 1.
Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

<