Perchezitii de amploare in Bucuresti la cabinete de avocatura si societati comerciale!

Poliţiştii efectuează joi trei percheziţii domiciliare şi ridică documente de la 10 societăţi comerciale, două cabinete de avocatură şi un cabinet individual de insolvenţă pentru documentarea activităţii unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei prin evaziune fiscală, spălare a banilor şi cesiune fictivă a societăţilor comerciale. 

<
„La data de 2 martie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov”, informează IGPR printr-un comunicat transmis AGERPRES.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, ce şi-au desfăşurat activitatea în domeniul importului şi comercializării de produse textile, a unor posibile infracţiuni de evaziune fiscală, spălare a banilor şi cesiune fictivă a societăţilor comerciale.
„Activitatea ilicită se desfăşura prin neînregistrarea tuturor operaţiunilor comerciale efectuate şi transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute la o societate în scopul sustragerii de la urmărirea penală”, se arată în comunicat.
Potrivit anchetatorilor, în contabilitatea acestor societăţi, controlate de aceeaşi persoană, nu ar fi fost înregistrate toate livrările efectuate pe teritoriul României sau au fost înregistrate livrări sub valoarea reală a mărfurilor, cea mai mare parte din sumele de bani încasate urmare acestor operaţiuni fiind retrase ulterior, în numerar, de această persoană, din conturile bancare ale societăţilor.
Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul IGPR – DICE.