firea iordanescu

Mitica Dragomir are trei pensii speciale iar Anghel Iordanescu are doua pensii speciale, se arata in mai multe articole publicate de Newsweek Romania. Ce doi sunt fruntasi pe lista PSD intocmita de Gabriela Firea pentru Consiliul General al Capitalei.

<

Fostul sef al LPF Dumitru Dragomir incaseaza de la stat trei pensii in valoarea de 206.400 de lei. Lunar, in conturile sale intra circa 3.500 de euro, adica peste 17.000 de lei. Doua dintre pensiile acestuia sunt cele de fost parlamentar si cea pentru activitatea din cadrul Ministerului de Interne.

In afara de pensie, Dumitru Dragomir, poreclit “Corleone“, precizeaza ca, in mai 2020, a vandut catre o societate comerciala neprecizata o vila, pentru care a incasat 3,9 milioane de euro. La alta rubrica din declaratia de avere apare o alta vanzare, tot o vila, din Voluntari, pentru care a obtinut 110.000 de euro.

Dragomir a fost deputat PRM si are multiple condamnari la inchisoare, inclusiv pe vremea lui Ceausescu, cand a fost pedepsit cu sapte luni de puscarie pentru jocuri ilegale de noroc (poker si barbut).

In ianuarie 2019, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 4 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu era definitiva si a putut fi atacata.

La randul sau, Anghel Iordanescu are si el doua pensii speciale, arata Newsweek Romania.

Potrivit declaratiei de avere, Anghel Iordanescu are patru vile: una de 1100 mp (in Voluntari), doua de 500 mp si una de 120 mp (toate trei in Bucuresti). In plus, el are o casa de vacanta de 200 mp, la Breaza.

In conturile sale se afla 3,6 milioane de lei, 460.000 de euro si 130.000 de dolari. In decembrie 2019, a vandut o vila din Snagov cu 185.000 de euro. Din chirii, castiga 20.000 de euro pe luna.

Cu toate acestea, Anghel Iordanescu primeste de la stat doua pensii speciale – una de la ministerul Apararii si alta de la Parlament – fiecare de 60.000 lei/ an (datele sunt din anul fiscal 2019). Sotia sa are o banala pensie de 16.800 lei/ an.

Antrenorul Anghel Iordanescu, bun prieten cu sotul lui Firea, Florentin Pandele, este candidat PSD pentru CGMB, pe o lista promovata de Gabriela Firea. Stadionul din Voluntari poarta numele lui Iordanescu. Iordanescu a fost parlamentar PSD si UNPR.