Orașul Voluntari va organiza în 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, și un referendum privind interzicerea afacerilor cu jocuri de noroc și pariuri în localitatea. Așadar, încă unul pe lângă cel privind justiția, anunțat deja de președintele Klaus Iohannis.
Într-o declarație pentru G4Media.ro, primarul Florentin Pandele arată că în localitatea pe care o conduce există 30 de săli de jocuri de noroc și că oamenii i-au solicitat să rezolve problema, întrucât există tineri care au ajuns dependenți de aceste jocuri și pierd sume mari de bani.
Potrivit lui Pandele, celelalte eforturi administrative pentru a descuraja fenomenul au fost ineficiente, dar admite că nu e sigur dacă ar fi organizat acest referendum dacă pentru aceeași zi nu ar mai fi fost deja convocat unul, cel pentru justiție.
Principalele declarații făcute de primarul orașului Voluntari pentru G4Media:

<
  • Profităm și noi de ocazia alegerilor europarlamentare și am găsit de cuviință să vin cu această propunere pentru faptul că sunt mai mulți cetățeni care au venit la mine în audiență și care mi-au spus că nu mai știu ce să facă. Unii dintre ei au început să vândă lucruri din casă. Au copii, unii elevi, alții tineri săriți chiar de 20 de ani, care merg și joacă aproape zilnic deja. Unii și-au făcut nu o pasiune, ci un mod de viață din asta.
  • Nu știm dacă din punct de vedere constituțional acest referendum, dacă va întruni voturile necesare, va putea să fie validat, iar pe teritoriul administrativ al orașului Voluntari să nu mai existe aceste activități comerciale.
  • Un amic de-al meu a venit la mine și mi-a zis că își trimite unul din copii în afara României să facă studii pentru că unul dintre băieții săi deja l-a umplut de datorii. La o lună de zile vine cineva care îi spune că băiatul s-a împrumutat și trebuie să restituie banii. Dar nu este un caz singular, nu-l prezint neapărat pe acesta ca fiind motivul care ne-a determinat să luăm o asemenea hotărâre.
  • Noi am mai dat o hotărâre a Consiliului Local anul trecut în care am cerut interzicerea acestor jocuri de noroc. Nu s-a întâmplat nimicpentru că ei își iau formele de legalizare de funcționare de la oficiul jocurilor de noroc, o structură centrală, iar noi, cel puțin la nivel local, nu suntem decât spectatori.
  • Își deschid spațiile respective, primesc de la primărie autorizație de funcționare, care de fapt vizează doar condițiile comerciale, nicidecum obiectul de activitate.

Dacă nu ar fi existat referendumul pentru justiție ați fi făcut referendumul acesta? 

  • Sincer să fiu nu știu dacă aș fi făcut-o. Sincer. De ce? Pentru că un referendum duce la niște costuri.
  • Într-o încăpere e urna pentru cei care votează la europarlamentare, într-o altă încăpere va fi urna cu referendum. Acolo unde este o urnă cu referendum pentru justiție nu va fi o mare pagubă dacă va mai fi și o urnă cu acest subiect. Dar să fiu sincer, nu știu dacă aș fi propus acum lucrul acesta.
  • Poate aș fi așteptat și dacă aș fi așteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creștinii ăia că voi face ceva și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-ați promis, nu ați făcut nimic.
  • Îi explic fiecăruia, individual, că atribuțiile noastre legale sunt limitate. Numai că dumnealor, pe bună dreptate, așteaptă ca lucrurile să fie rezolvate.

Sursa: g4media.ro

Transparenta face diferenta