În perioada 7 – 10 mai, 24 de ore din 24, va avea loc maratonul vaccinării în București. Orice persoană de peste 16 ani se poate vaccina cu buletinul. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult, scrie Agerpres.

<

Sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor participa la „Maratonul Vaccinării” care se va desfăşura la Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României, şi care are rolul de a creşte numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19. Personalul medical va participa pe bază de voluntariat. 

„Maratonul Vaccinării” de la Bucureşti va începe vineri, 7 mai, la ora 16,00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8,00.

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.

„Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la „Maratonul Vaccinării” – ediţia Bucureşti, în baza cărţii de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani vor trebui să fie însoţiţi de părinte/ tutore, care să îşi dea acordul în scris”, conform unui comunicat citat de Agerpres. 

„Maratonul Vaccinării” de la Bucureşti este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.