Orban spune ca Firea e disperata: „Firea plange si pe la Pro Romania, plange si pe la ALDE sa obtina sprijin”

Premierul Ludovic Orban, presedintele PNL, a declarat ca formatiunea pe care o conduce poarta discutii in vederea crearii unei aliante electorale alaturi de USR PLUS si PMP, pentru sustinerea candidaturii lui Nicusor Dan la Primaria Capitalei.

<

„Da, sigur, exista o discutie privitoare la sustinerea lui Nicusor Dan. In ceea ce ne priveste pe noi, am luat deja decizia de sustinerea a lui Nicusor Dan. Din cate stiu si USR PLUS a luat decizia, am avut o discutie si cu presedintele PMP, care s-a aratat deschis discutiilor pentru o alianta in vederea sustinerii lui Nicusor Dan „, a declarat Ludovic Orban, duminica, la B1 Tv, intrebat daca PNL poarta discutii pentru o alianta electorala cu USR si PMP pentru alegerile locale.

Intrebat daca dincolo de Capitala exista perspectiva unei aliante la nivel national, liderul PNL a spus: „Nu la nivel national, nu”.

„In alegerile locale conteaza foarte mult persoana candidatului. Intr-adevar, unde-i important, in orase mari sau capitala Romaniei, acolo, votul este cu o puternica componenta politica, desi Nicusor Dan este un om care cunoaste bine problemele Bucurestiului. El e dedicat acestei pozitii de primar general de o buna perioada de timp, are nevoie si de un suport politic foarte solid, cu atat mai mult cu cat pare ca Firea plange si pe la Pro Romania, plange si pe la ALDE sa obtina sprijin”, a mai precizat Orban.