Acasă Politica Orban despre Cîțu: ”Mi se rupe inima sa vad cum munca noastra...

Orban despre Cîțu: ”Mi se rupe inima sa vad cum munca noastra de patru ani de zile este pusa in umbra de aceste dezvaluiri”

64

Presedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat luni ca dezvaluirile de saptamana trecuta legate de premier au provocat o pierdere masiva de incredere in Florin Citu, dar si in PNL.

„In ceea ce ma priveste, sunt foarte ingrijorat. Florin Citu nu este orice membru al PNL, este prim-ministrul care a fost sustinut de PNL, orice face Florin Citu, bun sau rau, face bine PNL sau face rau PNL. Ce s-a intamplat saptamana trecuta a provocat o pierdere masiva de incredere in premierul Citu si, din pacate, si in PNL.

Mie mi se rupe inima sa vad cum munca noastra de patru ani de zile, din 2017, a unor liberali de buna-credinta, care practic au reusit sa recladeasca increderea in PNL, sa redea gustul victoriei membrilor PNL si care a adus PNL in situatia de a castiga trei randuri de alegeri si de a deveni principalul partid de guvernamant, este pusa in umbra de niste dezvaluiri care in mod normal ar fi trebuit sa apara mai demult. Toate acestea pun sub semnul intrebarii credibilitatea si moralitatea premierului care reprezinta PNL”, a spus Orban la Realitatea Plus, citat de Agerpres.

El a adaugat ca premierul Florin Citu a omis sa informeze opinia publica in legatura cu evenimentele care au avut loc in Statele Unite ale Americii.

„Ceea ce a deranjat cel mai mult este ca Florin Citu a omis sa informeze opinia publica. Cand ajungi in astfel de functii, deja de la lider de grup la Senat, ministru de Finante, premier, nu ai voie ca in discutiile cu partenerul tau, cu presedintele Iohannis, care poarta raspunderea nominalizarii premierului, (…) era de 10 ori mai simplu daca el povestea.

Si in al doilea rand – stilul asta evaziv, chiar arogant, de a raspunde la niste intrebari. Era mult mai simplu daca isi cerea scuze pentru ca a crezut in sinea sa ca nu era foarte important, poate ca i-a fost un pic rusine, sa spuna de episodul asta.

Si la asta cu creditul, el trebuie sa raspunda la intrebare, este adevarat ce scrie acolo, ca tu ai cheltuit de pe card suma cutare si intrebarea care trebuie sa i se puna este tocmai daca a platit banii inapoi sau daca nu i-a platit, nu ca judecatorul nu a judecat speta”, a afirmat Orban.

<