Timp de o săptămână, Parcul Sebastian a fost transformat într-un imens loc de joacă, cu scenă, stații de amplificare și microfon cu liber acces pentru toți copiii. Organizatorii au combinat ateliere educative despre acordarea primului ajutor, despre istoria românilor, istoria cinematografiei și vizionarea filmului ”Mari actori” cu atelierele artistice, în care cei mici au învățat să creeze propriile bijuterii și gablonțuri folosind o foarfecă, câteva materiale colorate și puțin lipici, ateliere în care își pictau fețele în personaje de poveste ori își împleteau părul în cele mai sofisticate și colorate ad-hoc codițe.

<

Prin teatrul de improvizație, copiii au învățat câteva trucuri pentru a ieși cu bine din orice situație, iar pătrunzând puțin în arta actorului, și-au antrenat atenția, spiritul de observație și au încercat să-și învingă emoțiile atunci când vorbesc în public.

La ”Olimpiadele copilăriei” au participat mii de copii deosebit de dornici și încântați de jocuri vechi precum ”Baba oarba”, ”Rațele și vânătorii”, să sară șotronul și elasticul, să facă strategii în ”Țară, țară, vrem ostași” și să construiască ”Podul de piatră”.

Spectacolele de teatru ventriloc ale Crinei Zvobodă ori recitalurile artiștilor Corina, Alina Manole, Maria Crăciun, al corului de copii ”Sunetul muzicii”, concertele Pro Consul și ale artiștilor folk Andrei Păunescu, Maria Maria, Magda Pușkaș, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Radu Vălean  au încântat publicul, indiferent de vârstă.

Și pentru că fiecare copil se visează artist, cântând, pe ascuns, în fața oglinzii, cu o perie de păr sau un spray pe post de microfon și înclinându-se respectuos la aplauze imaginare, la ”Olimpiadele Copilăriei”, copiii, dar mai ales adolescenții, și-au testat propriile corzi vocale în showul de karaoke, spre amuzamentul întregului Parc Sebastian.

”Olimpiadele Copilăriei” au reușit să prefacă mijlocul verii într-o competiție a jocului, din care toți au ieșit învingători. Copiii au învățat să fie solidari și să respingă agresivitatea, sub orice formă ar întâlni-o în viață. Adulții au dus cu un pas mai departe vechile și frumoasele jocuri ale copilăriei lor fără computere și fără telefoane inteligente, demonstrând propriilor lor copii că se poate trăi frumos și fără ele, măcar pentru câteva ore pe zi, pentru a deveni mai zâmbitori și, în orice caz, mai îmbujorați.

Evenimentul ”Olimpiadele Copilăriei” a fost organizat, în perioada 13 – 19 august de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Romexpo, CEZ Group, Rombet și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.