Intra in contact cu noi

Timp liber

O multime de evenimente cinematografice sunt programate astazi in Bucuresti! Vezi programul si locatiile!

Publicat cu

pe

Daca vreti sa iesiti la un film astazi in Bucuresti aveti o multime de posibilitati din care puteti alege. Iata mai jos o lista completa:
* Programul de astăzi la Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.
˟ La Cinema Elvira Popescu sunt proiectate:
– de la ora 10:00, scurtmetrajele celui de-al doilea calup al competiţiei pentru copii Minimest („Mergem la vânătoare de urşi”, „Lotte e timidă”, „Băieţelul-pisică şi anul nou”, „Profesii: jurnalist”, „Odd e un ou” şi „Vântul printre trestii”);
– de la ora 12:00, lungmetrajul german „Şcoala iepuraşilor” regizat de Ute von Münchow-Pohl, în care Max, un iepure de oraş, ajunge din întâmplare într-o şcoală de modă veche, de unde nu poate pleca până nu deprinde arta unui adevărat iepure de Paşti, dar are norocul de a o avea alături pe Emmy, iar lupta cu vulpile viclene nu face decât să-i testeze curajul şi încrederea în prieteni;
– de la ora 16:00, scurtmetraje produse de National Film and Television School din Londra, Şcoala de animaţie invitată;
– de la ora 18:00, „Titeuf, filmul” de Zep, în care celebrul personaj de benzi desenate şi seriale de animaţii pare să aibă numai probleme, din care doar el poată să iasă, în stilul său amuzant;
– de la ora 22:00, „Boogie gangsterul”, în regia argentinianului Gustavo Cova, realizat după benzile desenate ale celebrului Fontanarrosa, combinând umorul negru, incredibile decoruri 2D şi grafica 3D şi oferind o doză mortală de ironie şi violenţă extremă în faţa cărora este imposibil să nu râzi;
– de la ora 23:59, începe unul dintre cele mai aşteptate programe tematice ale festivalului: Creepy Animation Night.
˟ La Cinemateca Eforie rulează:
– de la ora 14:30, scurtmetrajele de animaţie nominalizate la Oscar în 2017;
– de la ora 16:30, „Avril şi lumea extraordinară”, comedie de Christian Desmares şi Franck Ekinci distinsă la Annecy cu Premiul Cristal pentru cel mai bun film de ficţiune, ce are ca personaj titular o fată din vremea lui Napoleon al V-lea, care pleacă în căutarea părinţilor ei, oameni de ştiinţă dispăruţi ca prin minune, însoţită de Darwin, pisica ei vorbitoare, şi de o haimana pe nume Julius;
– de la ora 18:30, „Vulpea cea mare şi rea şi alte povestiri” film de Patrick Imbert şi Benjamin Renner în care o vulpe care se crede pui, un iepure vrea să fie barză iar o raţă ţine să-i ia locul lui Moş Crăciun;
– de la ora 20:30, „Zombillenium”, comedie fantasy de Arthur de Pins şi Alexis Ducord, al cărei titlu este numele unui parc tematic despre Halloween, unicul loc de pe glob unde monştrii se ascund în văzul tuturor;
– de la ora 23:59, şi aici se desfăşoară Creepy Animation Night, însă cu un program mai deosebit ce cuprinde un live act DIOSA ilustrat cu visuals realizate de participanţii de anul acesta la Worksheep şi proiecţia de scurtmetraje de groază, inclusiv cel mai recent realizat după benzile desenate ale invitatului special al festivalului, canadianul Dave Cooper şi regizat de Rune Spaans, „The Absence of Eddy Table”.
˟ La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, din str. Tudor Arghezi nr. 7) sunt prezentate două Making Of:
– de la ora 14:00, cel al filmului „Vulpea cea mare şi rea şi alte povestiri”;
– de la ora 16:00, cel al filmului de gală, „Loving Vincent”, la care s-au lucrat şi şase luni pentru realizarea a câte unui minut, prin pictură directă cu vopsele asemănătoare celor folosite de Van Gogh.
* Programul zilei la docuart fest.

Sursa foto: www.festival.docuart.ro

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului, după masterclassul „Subficţiunea documentară a ororii. Lagărul şi bomba atomică”, susţinut de la ora 11:30 de Cristian Tudor Popescu, şi după avanpremiera, de la ora 13:30, a albumului de fotografie documentară PROTEST, semnată de Documentaria.ro şi Funky Citizens, ce propune o istorie vizuală a mişcărilor civice din ultimii 10 ani din România, sunt proiectate:
– de la ora 14:00, scurtmetrajele „Tehnic artistic” de Daniel Oprea şi „Cine iubeşte şi lasă” de Galuşca Victor;
– de la ora 15:00, „Nicu Ioniţă, un supravieţuitor al «Experimentului Piteşti»”, portret realizat de Gabriela Baiardi;
– de la ora 16:15, mediu-metrajul „Momente de tăcere” de Ion Donica, în care simplitatea oamenilor de la ţară şi atmosfera magică a spaţiului rural se contopesc într-o călătorie misterioasă ce descoperă emoţii reale ale vieţii omeneşti;
– de la ora 17:30, mediu-metrajul „Enescu Experience” un making-of realizat de Diana Iabraşu şi Alexandru Condurache al Turneului Internaţional Stradivarius în care Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz au interpretat pentru prima dată în România lucrările lui George Enescu pentru vioară şi pian în Turneul 2015, filmul fiind casei din copilăria compozitorului, ce se află la un pas de prăbuşire;
– de la ora 19:00, începe gala de decernare a premiilor Docuart Fest 2017.
˟ La Ştirbei Center:

sursa foto: www.stirbeicenter.ro

– de la ora 15:00, rulează scurtmetrajele „O viaţă ratată” de Eugeniu Bocancea, „Circul foamei” de Eugen Dediu-Sandu, „Padre” de Rista Enxh şi „Radu Bercea, istoria unui destin” de Paul Palencsar;
– de la ora 17:15 se reia mediu-metrajul „Faptele sunt cunoscute” de Gabriel Tempea ce prezintă povestea lui Cristian Duţescu un licean de 15 ani dispărut în octombrie 1989 ce reapare săptămâni mai târziu, doar pentru a fi exclus din Uniunii Tineretului Comunist şi apoi exmatriculat pentru „fapte reprobabile”, pe care nici la aniversarea a 20 de ani de la absolvirea liceului, foştii elevi şi profesori încă nu le cunosc.
˟ La Teatrul Macaz de la ora 17:00 are loc o proiecţie a filmului „O lună din viaţa lor” în regia lui Mihai Dragolea, realizat în cadrul proiectului multimedia „Ferentari Lux”, produs de echipa revistei online Dela0.ro. Vizionarea este urmată de o dezbatere la care participă şi o parte din personajele reale din film.
Sursa: Bucurestifm.ro

Timp liber

Robbie Williams la Bucuresti: „Sunt foarte recunoscător că m-aţi protejat atunci când nici nu ştiaţi că mă protejaţi”

Publicat cu

pe

„Binecuvântaţi să fiţi cu toţii!” a repetat de mai multe ori pe parcursul serii Robbie Williams, în timpul concertului pe care l-a susţinut, sâmbătă, la Romexpo din Bucureşti. Timp de două ore, în care a povestit multe, a vorbit mai mult decât a cântat, dar în care a făcut reverenţe publicului, a împărţit tricouri şi a dedicat cântece unor fani, artistul britanic a făcut rezumatul muzical al carierei sale de 33 de ani, informează News.ro.

„Vom porni într-o călătorie împreună, în această seară. Una de 33 de ani de odisee muzicală!”, a anunţat Robbie Williams în debut. El a cântat cele mai mari succese ale sale, dar a reamintit şi momentele mai mai puţin plăcute.

„Let Me Entertain You” a dat start petrecerii englezeşti.

Reclama

„În seara aceasta va fi terapie pentru mine şi distracţie pentru voi!”, le-a promis el celor prezenţi în ultima seară a festivalului Summer in the City.

„Strong”, „una din nu aşa de multele melodii cunoscute” ale sale, a fost fredonată de public.

După ce şi-a ales câteva „victime” din public, cu care a dialogat şi a glumit, spre încântarea celor prezenţi, şi cărora le-a făcut o scurtă istorie a carierei sale, Robbie Williams a cântat „Come Undone”.

Reclama

„Am fost la un show cu mama şi cântăreţul era din secolul trecut”, a glumit muzicianul despre ce ar povesti o adolescentă după acest concert.

„Publicul este foarte diferit de cel din anii ’90. Nu mai e ca în anii ’90. Unul mi-a verificat temperatura, unul mi-a cercetat burta să vadă dacă am mâncat suficient”, a spus Williams, după ce a coborât de pe scenă şi a strâns câteva mâini.

Scurtă istorie

Reclama

„O să-ţi fac puţină educaţie despre mine şi despre ultimii 33 de ani. O să te duc înapoi în anii ‘90”, s-a adresat el unui spectator. „Anul era 1990. Zidul Berlinului tocmai căzuse, Nelson Mandela făcea primii paşi în libertate, ca urmare a Revoluţiei române, România avea primele alegeri libere din 1937. A fost un lucru măreţ, nu-i aşa?”, a spus în uralele fanilor, unii veniţi şi din alte ţări. „Printre cele mai importante momente care se conturau, cinci tineri băieţi din Manchester formau o trupă şi schimbau peisajul muzical pentru totdeauna. Era Take That. Primul videoclip pe care l-am înregistrat a fost „Do What You Like”. Este un videoclip special”, a povestit Robbie Williams pe scenă, lăsând să se vadă câteva secunde din acesta, dar care a fost repede retras, „pentru că nu trebuia să-l vadă nimeni, era o porcărie”, după cum a mărturisit artistul.

Perioada petrecută alături de Take That a fost una care l-a marcat profund. „Credeau că sunt enervant, leneş, mă făceau să fiu trist. Pe deasupra, Gary Barlow cânta toate cântecele şi mă gândeam când va veni şansa mea?”. ‘Dacă mai încalci o regulă, Robbie, te dăm afară din trupă’, i-au strigat. „Şi într-o zi, după al treilea album, am realizat că nu mai puteau să mă concedieze şi am decis să încalc toate regulile. Am fost la Glastonbury. Când m-am întors nu am mai putut vorbi cu ei şi nici ei cu mine”. Şi a început „o revoluţie”, a fost introducerea pentru versiunea sa a melodiei „Don’t Look Back In Anger” (melodie a formaţiei Oasis).

A urmat „Angels”, piesă care a marcat începutul carierei sale solo. „She’s The One” a fost cântată de public iar „I Love My Life” a  fost dedicată fiicei sale, Coco, care sâmbătă a împlinit vârsta de 5 ani. Momentul a fost unul emoţionant pentru artistul britanic, mai ales că publicul de la Bucureşti i-a cântat „La mulţi ani!”.

Reclama

Mult apreciată a fost de public şi „Supreme”, melodie de pe al treilea album solo al său, şi mai ales „Feel”. De asemenea, „Rock DJ” a completat setlist-ul.

„Peste tot pe unde m-am uitat în seara asta, toată lumea era cu zâmbetul pe buze. A fost minunat pentru sufletul meu. Şi încă un lucru: sunteţi foarte frumoase, doamnelor!”, au fost complimentele artistului la finalul show-ului.

Mărturisirile lui Robbie au continuat. El a povestit cum a renunţat la alcool, în urmă cu 23 de ani, şi ce l-a ţinut în viaţă: faptul că a cunoscut-o pe soţia sa şi faptul că publicul care a venit la concertele sale l-a apreciat. „Sunt foarte recunoscător că m-aţi protejat atunci când nici nu ştiaţi că mă protejaţi. Domnul să vă binecuvânteze!”.
La „Angels”, melodie lansată în 1997 cu care a încheiat concertul, Robbie Williams i-a lăsat pe toţi cei prezenţi să cânte în locul lui.

Reclama

Summer in the City a avut loc vineri şi sâmbătă, la Romexpo, şi i-a avut pe afiş pe: Jason Derulo, Editors, DJ Orkun, Calum Scott, Eva Timush, Abby Roberts.

Continua sa citesti

Timp liber

Festivalul Strada Armenească revine cu o ediţie specială în Grădina Botanică din Bucuresti

Publicat cu

pe

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Strada Armenească va avea loc între 26 şi 27 august, în premieră la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Bucureşti.  

Ediţia specială la picnic a Festivalului Strada Armenească aduce două zile de poveste, pentru cei care vor să descopere un eveniment aflat la graniţa dintre culturi, generaţii, tradiţional şi contemporan, aducând în prim plan cultura armeană în vastele ei manifestări, dar şi diversitatea culturală a Bucureştiului.

Grădina Botanică din Bucureşti va găzdui zece concerte de muzică live ale unor artişti din Armenia şi România, două DJ sets, târg meşteşugăresc, iar participanţii se vor bucura de asemenea de gastronomii internaţionale, cafea la nisip, două expoziţii, o bibliotecă în natură, realizată de Editura Ararat şi ateliere de dansuri armeneşti, sculptură tradiţională în piatră (Khachkar).

Reclama

Cei mici vor avea o zonă dedicată, unde se vor putea juca în natura urbană, iar între orele 12.00-14.00, vor putea asculta poveşti armeneşti sau participa la ateliere.

Intrarea la eveniment este liberă.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

”Street Dance Show”, spectacol teatral şi expoziţii – Calea Victoriei devine promenadă urbană în weekendul 12-13 august

Publicat cu

pe

Traseul pietonal de pe Calea Victoriei găzduieşte, în weekendul 12-13 august, o nouă serie de activităţi de petrecere a timpului liber în cadrul celui mai amplu proiect outdoor „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Pe parcursul celor două zile, participanţii vor putea lua parte la miniconcerte, demonstraţii de street dance, explorări ale oraşului, descoperit prin lentila aparatului foto, dar şi la spectacole de teatru pentru toate categoriile de vârstă, transmite News.ro

Proiectul „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană” a demarat în luna aprilie şi transformă zone aglomerate ale oraşului în spaţii de relaxare pentru bucureşteni, propunând o altfel de interacţiune culturală în context urban. În fiecare weekend, până la 8 octombrie, zonele centrale şi cartierele oraşului devin scene ale activităţilor artistice variate incluse în program.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti.

Reclama

Programul artistic la „Străzi deschise” începe sâmbătă, 12 august, la ora 17.00, cu „Explorare urbană prin intermediul aparatului foto”, un tur ghidat pe traseul Calea Victoriei – Piaţa Victoriei – Ateneul Român. Fotograful Cristian Octavian Pavel invită pasionaţii de fotografie şi nu numai să descopere, prin lentila aparatului foto, clădiri istorice, artă stradală, grădini şi pasaje mai puţin cunoscute ale oraşului. Punctul de întâlnire este în faţa Ateneului Român, iar participarea este gratuită, pe baza înscrierii prealabile, prin completarea unui formular dedicat (în limita a 15 locuri).

În zona Cercului Militar, la aceeaşi oră (17.00), se va desfăşura Paragon Street Beat – o serie de miniconcerte pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz şi funk susţinute de tineri artişti vocali. De la spectacole muzicale în ritmuri moderne, programul artistic trece în registrul clasic, prin reprezentaţiile teatrale din cadrul proiectului artistic „Ochii minţii”. Actorii Ioana Flora, Alexandru Gheorghiu, Cristian Toma, Tiberiu Păun, Mihai Baranga, Mihai Răzuş, Dragoş Muşat, Ionel Niţulescu şi Cătălin Anastase vor pune în scenă comedia „O scrisoare pierdută” – Ion Luca Caragiale, spectacol-lectură interactiv ce va oferi publicului o nouă experienţă teatrală. Spectacolul este programat la ora 18.00 în zona Parcului „Nicolae Iorga”.

Personalităţi marcante din cultura României şi momente definitorii pentru ţara noastră vor prinde viaţă sub ochii spectatorilor în spectacolul „Români la porţile lumii”, al Teatrului Masca, structurat în două părţi. Reprezentaţiile dedicate părţii I vor avea loc sâmbătă, începând de la ora 17.30, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României.

Reclama

Duminică, 13 august, trotuarul din faţa Parcului „Nicolae Iorga” va găzdui aventurile personajelor caragialeşti în spectacolul-lectură interactiv „D’ale carnavalului”. Începând de la ora 18.00, Mihaela Mihăescu, Ioana Flora, Cristi Toma, Mihai Răzuş, Mihai Baranga, Dragoş Muşat, Ionel Niţulescu, Cătălin Anastase şi Tiberiu Păun vor recrea atmosfera vibrantă şi amuzantă a cunoscutei comedii, spre deliciul publicului.

Programul artistic pe traseul pietonal din Calea Victoriei continuă în zona Bisericii Kretzulescu, unde dansatorii Asociaţiei Challenge Arts vor anima strada cu coregrafii dinamice şi stiluri unice de dans în spectacolul „Street Dance Show”, programat la ora 19.30.

Partea a II-a a spectacolului teatral „Români la porţile lumii” încheie a doua zi de weekend cu o călătorie captivantă în istoria românească. Reprezentaţiile încep la ora 17.30 în zona Muzeului Naţional de Istorie a României.

Reclama

În ambele zile ale acestui sfârşit de săptămână sunt deschise publicului expoziţiile găzduite de Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti. Vizitatorii pot afla momente-cheie din evoluţia unor clădiri istorice din Capitală prin expoziţiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, deschise în intervalul orar 10:00-17:30.

Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul să admire expoziţii de pictură, grafică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, precum şi explorările în lumea culorilor ale Secţiei pictură copii, la sediul situat în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. Expoziţiile pot fi vizitate în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10.30-21.30.

Restricţii rutiere

Reclama

Calea Victoriei | În weekendul 12-13 august 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani15 ore in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 6o săptămână in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucurestio săptămână in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 6o săptămână in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 2o săptămână in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transporto săptămână in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: