Rachel Sargent este englezoaică şi a venit din Londra în Bucureşti, cu gândul să stea pe aici şi să viziteze estul Europei timp de doi ani.
Cei doi ani s-au făcut trei şi-apoi patru şi a ajuns să spună acum că în România se simte ca acasă. Are un „mic business”, aşa cum îl numeşte ea, prin care devine un ambasador al bucatelor tradiţionale din ţara noastră. Are grijă la toate detaliile şi se foloseşte doar de ingrediente locale, româneşti, pe care le-a descoperit în timpul călătoriilor prin România şi pe care le găseşte minunate. „Eu folosesc magiun de prune, ţuică, untură, ulei presat la rece, nuci”, a povestit Rachel pentru Gândul.
Chiar dacă prin vene îi curge sânge englezesc, Rachel nu se fereşte să spună că decizia britanicilor a fost una prostească şi stupidă, iar ţara ei va avea de suferit în urma Brexitului. Ea se simte deja adoptată în România şi şi-a făcut şi buletin în cadrul campaniei Romanians adopt Remainians. Rachel Sargent – escu simte şi trăieşte româneşte de 22 de ani şi-i îndeamnă pe englezi să vină şi să vadă frumuseţea unei ţări pe care o judecă din auzite, dar care-i va fascina de la prima întâlnire: „Nu ştiu de ce, dar mă simt acasă aici. Îmi place inima latină, îmi place simţul creativ”.
Dacă există britanicul care merită să devină primul deţinător al unui buletin de adoptat în cadrul campaniei Romanians adopt Remainians, Rachel Sargent poate fi, cu siguranţă, acel britanic. De ce? Aventura românească a lui Rachel Sargent a început în 1994, când a venit în România să lucreze pentru o firmă de consultanţă. A renunţat repede la cifre ca să-şi urmeze pasiunea din copilărie, inspirată de nimeni alta decât mama ei, bucătar-şef de renume.
A gătit întotdeauna pentru prieteni şi a organizat diverse mese festive, în care ingredientul cheie a fost plăcerea de a găti şi dragostea faţă de frumos.

<
Transparenta face diferenta