Luna Aprilie este aproape de jumatatea ei, insa, compacteaza o multitudine de evenimente care au legatura cu Sarbatoarea Floriilor si a Pastelui, asa cum este cazul Targului de Cadouri de Florii si Paste, Bounty Fair, care se va desfasura in perioada 23-24 Aprilie, la Casa Universitarilor.
Este o expozitie cu vanzare, la care participa peste 60 de artisti si artizani autohtoni, de unde bucurestenii si nu numai isi vor putea achizitiona diverse produse realizate manual pentru a le oferi cu prilejul celor doua sarbatori crestine. De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment vor fi organizate si ateliere de creatie pentru cei dornici sasi exploreze creativitatea. Costul unui bilet de intrare la acest targ este in valoare de 5 lei. Tot in aceeasi perioada (23-24 Aprilie), pentru iubitorii de frumos si care doresc sa-si pregateasca cadourile pentru Florii si Paste, in Centrul Vechi este organizat evenimentul For the love of fashion, care are loc in cadrul Teh Vintage Pub, situat pe strada Smardan. Este vorba despre un targ tematic de produse vestimentare si accesorii, realizate de catre tineri creatori, de unde vizitatorii isi pot cumpara creatii originale si unicat.
Iubitorilor de tehnica auto, interesati sa afle care sunt cele mai recente inovatii in domeniu, expozitia Autoexpotehnica 2016, organizata in perioada 22-24 Aprilie, in cadrul Romexpo le ofera, din plin, aceasta posibilitate. Expozitia este impartita pe mai multe sectiuni, fiecare avand o categorie specifica, cum este, de exemplu, in Pavilionul C3, unde va fi amplasata expozitia de autoturisme, camioane si utilitare. In perioada 20-24 Aprilie, in Piata Constitutiei va fi organizat cunoscutul Salon Auto Moto editia 2016, in care iubitorilor de vehicule pe doua si patru roti le vor fi oferite numeroase surprize, alaturi de exponatele cele mai recente al producatorilor din domeniile auto-moto, inclusiv un concurs de drifting pentru autoturisme si motociclete.
Aceasta primavara le ofera ocazia pasionatilor de muzica sa-si vada live doi dintre favoritii lor. Este vorba despre cunoscuta cantareata Lara Fabian, care isi va promova cel mai recent album al sau “Un Soir Autour Du Monde”, in cadrul concertului pe care il va sustine la Bucuresti, pe data de 22 Aprilie, la Sala Palatului. Aceasta a sustinut alte trei concerte in tara noastra, toate desfasurandu-se cu sala inchisa, dat fiind faptul ca artista este una dintre cele mai indragite voci care se asculta in Romania. O alta voce preferata de catre fanii din tara noastra este cea a artistului Enrique Iglesias, numit si “Regele latino al muzicii pop”, care vine pentru prima data in Romania. Acesta va concerta pe data de 12 Mai, spectacolul urmand sa aiba loc la Romexpo, in cadrul Pavilionului Central; artistul de talie internationala isi va prezenta hit-urile lansate de-a lungul timpului, dar si cele mai noi piese, acest spectacol facand parte din turneul “Sex and Love”.
Perioada 12-21 Mai gazduieste un adevarat regal muzical pentru iubitorii de muzica pop, jazz si blues, sub egida EuropaFest 2016. Organizate in doua orase, Bucuresti si Sibiu, aceste evenimente vor oferi iubitorilor de muzica buna oportunitatea de a se bucura de cele mai bune voci din diverse tari. Gala de deschidere va avea loc, simultan in cele doua orase, in data de 12 Mai, la Bucuresti, spectacolul organizandu-se la Teatrul Odeon. In perioada 14-21 Mai va avea loc Bucharest International Jazz Competition, in care artisti din peste 26 de tari vor oferi cele mai bune recitaluri pentru auditoriul lor. In aceeasi perioada o sa se desfasoare si Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, considerat cel mai prestigios concurs de talente muzicale in ceea ce priveste muzica clasica, care se organizeaza in Romania. Iubitorilor de blues, jazz si jam, in perioada 13-20 Mai le sunt deschide usile Caffe L’Estaminet Ibis Hotel pentru evenimentul Caffe Festival Ibis. Cei care doresc sa o asculte pe celebra interpreta la pian Dr. Jane Solose vor avea ocazia sa o faca in cadrul workshopului organizat in perioada 17-20 Mai.
Nici proprietarii sau iubitorii de animale de companie nu sunt uitati in aceasta primvara insorita, astfel incat in perioada 6-8 Mai, acestia se vor putea bucura de o serie de evenimente speciale in cadrul aceluiasi targ, Pet Expo 2016, care va fi organizat la Romexpo. Pretul unui bilet pentru adulti este de 10 Lei, iar pensionarii si elevii vor beneficia de o reducere de 50% din pretul de intrare. In cadrul acestei expozitii vor fi organizate si numeroase concursuri pentru toate categoriile de animale de companie. In perioada 16-20 a lunii Mai, la Bucuresti va avea loc unul cea de-a doua etapa a celui de-al saselea sezon al Eureka Poker Tour. Pentru pasionatii jocului de poker, turneul va fi organizat in cadrul Hotelului Intercontinental si va gazdui 20 de evenimente, la care acestia isi pot testa abilitatile de jucatori. In cadrul acestui eveniment este anuntata prezenta unor invitati-supriza din sfera pokerului si nu numai.
Bucurestiul este cunoscut si ca o destinatie a diversitatii de afaceri, astfel incat sub egida Evensys sunt organizate in luna Mai, doua evenimente-conferinta. Primul eveniment este organizat pe data de 20 Mai la Palatul Bragadiru si poata denumirea de Digital Divas, iar cel de-al doilea, Tophotel Conference, are loc in perioada 26-27 Mai si se anunta a fi cel mai bine reprezentat eveniment din industria hoteliera si turism din tara noastra. Acestea sunt cateva dintre evenimentele care vor avea loc in perioada urmatoare pana la sfarsitul primaverii acestui an, in Bucuresti.
Sursa: Realitatea.net

<