Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a solicitat conducerii Primariei Bucuresti, la discutiile pentru bugetul pe 2021, sa cumpere un autotuz amfibie in valoare de 500.000 de euro, anunta jurnalistul Pro TV Vitalie Cojocari
, citat de Aktual24.ro.

<

„Ce vor sa mai cumpere administratiile publice din Bucuresti? Autobuze Amfibie! Continua dezbaterile pe bugetul Bucurestiului, in valoare de aproape un miliard de euro si… toata lumea trage de el. Toate companiile, administratiile, directiile din Bucuresti.

Va povesteam la un moment dat ca ALPAB, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, ar fi vrut sa cumpere 3000 de banci cu 1000 de euro bucata. 3 milioane de euro ar fi costat afacerea. Primaria, socata de pret, a respins cererea.

Astazi aflu despre alta solicitare respinsa de primarie. Una mai putin obisnuita, care implica un Autobuz Amfibie si din nou ALPAB.

Pe scurt, ALPAB si-a manifestat intentia de a cumpara un Autobuz Amfibie. Deocamdata unul singur pe care sa-l foloseasca in capitala!

Nu este vreo gluma. Stau cu o poza a documentului in fata si citesc pretul. Aproape o jumatate de milion de euro isi dorea Administratia pentru vehiculul care circula pe uscat si pe apa.

Un astfel de autobuz exista deja in multe metropole din lume. Daca ati fost in Budapesta, l-ati vazut.  In functie de producator, autobuzul amfibie circula cu o viteza de pana la 70-80 de km pe uscat, dar poate pluti si pe apa cu o viteza mult redusa.

Primaria a respins solicitarea ALPAB, imi spuns sursele mele. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti nu a reusit sa explice pe unde ar putea sa circule cu acest autobuz. Daca la Budapesta Dunarea ofera o perspectiva generoasa, in Bucuresti Dambovita nu se preteaza pentru un astfel de transport. Solutia ar fi fost cele cateva lacuri din Bucuresti, in special parcul Regele Mihai, fost Herastrau”, a scris Cojocari pe Facebook.

In urma cu doua saptamani, primarul Capitalei, Nicusor Dan, l-a dat afara din sedinta in care se discuta bugetul orasului pe anul 2021 pe directorul economic de la Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, Razvan Nitu, dupa ce acesta a cerut 15 milioane de lei pentru banci.

Conform unor surse care au participat la intalnire, citate de televiziunile de stiri, Razvan Nitu a solicitat in buget 15 milioane lei pentru a cumpara banci.

Nicusor Dan l-a intrebat pe Nitu cat costa o banca. „5.000 de lei”, a raspuns Nitu. „Si avem nevoie de 3.000 de banci”, a adaugat seful de la Lacuri Parcuri si Agrement.

„Va bateti joc de noi? Va rog sa parasiti sala in acest moment ca va bateti joc de noi”, a reactionat Nicusor Dan.

Razvan Nitu a fost adus de Gabriela Firea ca director economic la ALPAB. In 2017 acesta a fost sef la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, dupa a fost seful RADET.

Si-a dat demisia in 2018 in urma unui incident in care doi angajati au murit dupa ce o conducta cu apa fierbinte a explodat in subteran.

Dupa demisie a ocupat succesiv functii de conducere la companiile municipale infiintate de fostul primar Gabriela Firea (Compania Muncipala Medicala, Compania Municipala de Protectie Civila si Compania Municipala de Iluminat Public).

Sursa: Aktual24.ro

Transparenta face diferenta