Noul varf de lance al propagandei ruse in Romania

0
964

Cunoscuta jurnalista Sorina Matei, realizatoare de emisiuni la B1TV s-a transformat peste noapte din aparatoarea intereselor cetatenilor romani, pe care ii reprezinta in calitate de jurnalist, in masinarie de propaganda pentru agenda de comunicare de la Moscova.
Multa vreme am crezut ca jurnalista are doar o rafuiala personala cu oameni din serviciile romanesti, dar pe masura ce ne-am amuzat citind comentariile pe pagina personala de socializare am inceput sa observam cum progresiv apar subtilitati, analize, apoi bocanci rusesti.
Mesajul jurnalistei a plecat de la investigatorul care trebuie sa-si protejeze cetatenii de abuzurile institutiilor statului prin dezvaluirile sale si a ajuns prin a critica desantat tot ce este american, european, iar in final o pilda emotionanta cu rusul cel bun… nu cu romanii care te fura la magazin…
Dar sa vedem ce s-a petrecut azi, 20 iunie 2019.
Vine procurorul general William P. Barr la Bucuresti pentru participarea la reuniunea ministeriala UE-SUA in domeniul Justitie si Afaceri Interne. Sine zice omul asa de bun-simt ca … ”Romania este unul dintre cei mai puternici parteneri ai nostri in domeniul combaterii criminalitatii transfrontaliere. Cu ajutorul Romaniei, am avut posibilitatea sa investigam si sa extradam membri ai unor grupari de criminalitate organizata implicate in activitati de skimming si fraude cibernetice la nivel international. De asemenea, Romania a oferit o sustinere decisiva DEA in cadrul operatiunilor de combatere a traficului de droguri”, spune printre altele William P. Barr… dar si multe altele, in principal lucruri de bun simt si de apreciere pentru Romania, indiferent de ce culoare a fost guvernarea in ultimii 30 de ani.
Coincidenta dintre postarea Sorinei Matei si articolul din Sputnik
Reactia Sorinei Matei la declaratiile procurorului Barr pare desprinsa din paginile site-ului de propaganda al rusilor sputnik.

<
 Dar iata ce zice Sorina Matei… “Va dati seama in ce tara de mincinosi, oameni rau intentionati, slugi si de cretini traim ca astia toti i-au spus lui Barr ca sunt niste “amendamente” care “ameninta sa submineze capacitatea de a lupta impotriva coruptiei”? Care sunt “amendamentele”? Despre ce lege e vorba? Ca daca vorbiti de amendamente inseamna ca e vorba de o lege. Care sunt articolele care ameninta lupta anticoruptie? A, nu sunt? Ce chestie!”
Si acum ce scrie sputnik:
“Deci, procurorul general al SUA spera sa se ”inverseze” sau ”anuleze” (”will reverse”, in original) niste amendamente pe care legislativul si executivul roman le-au adoptat! Fara sa aduca vreun argument, ci doar pentru ca asa spune el (ei)! Parteneriat – sau tupeu maxim?”
“Evident, nimic despre problemele legate de implicarea serviciilor, despre incalcarea Constitutiei – firesc, William Barr este fost (?) angajat al CIA, sustinator al interceptarilor telefonice si al umanitarei pedepse cu moartea.”
Citeste mai multe pe circulpolitic.ro