Intra in contact cu noi

Sanatate

Noul manager al Spitalului Obregia acuzat ca a castigat cu un proiect plagiat

Publicat cu

pe

Ana Ciceala, consilier USR in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, acuza faptul ca Adrian Tibirna, proaspat castigator al concursului de management la Spitalul Obregia, unde a fost unicul candidat, s-a prezentat la concurs cu un proiect de management plagiat dupa cel al predecesoarei sale, Monica Boer. Ana Ciceala a depus sesizari la Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, Administratia Spitalelor Bucuresti, Corpul de Control al Primarului Municipiului Bucuresti si la Comisia de Disciplina a Spitalului Obregia.

Ana Ciceala, care este membru in Comisia de Sanatate a Consiliului General al Capitalei, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca „Sfanta mediocritate conduce astazi spitalele din Bucuresti. Asta este concluzia la care am ajuns dupa ce am participat la 7 sustineri publice de proiecte de management in cadrul concursurilor ce au avut loc in decembrie si ianuarie pentru conducerile spitalelor din Bucuresti. Peste tot aceeasi teama de transparenta, aceeasi teama de concurenta si aceeasi atmosfera de complicitate vinovata si irascibila.”

Postarea integrala a Anei Ciceala:

„Sfanta mediocritate conduce astazi spitalele din Bucuresti. Asta este concluzia la care am ajuns dupa ce am participat la 7 sustineri publice de proiecte de management in cadrul concursurilor ce au avut loc in decembrie si ianuarie pentru conducerile spitalelor din Bucuresti. Peste tot aceeasi teama de transparenta, aceeasi teama de concurenta si aceeasi atmosfera de complicitate vinovata si irascibila. Nu voi detalia ce s-a intamplat la fiecare spital ci voi relata doar ultima experienta, cea de la Spitalul Obregia, perntru ca oricum totul s-a desfasurat dupa acelasi tipar si la restul unitatilor.
In primul rand, inca de la sosire am fost legitimata de doi agenti de paza care mi-au solicitat sa predau laptopul si telefonul sub pretextul ca accesul la sedinta publica nu este permis cu astfel de dispozitive. Evident, le-am raspuns politicos ca asa ceva nu se va intampla, ca pretextul lor nu are suport legal si i-am invitat sa caute unde anume scrie in regulamentul concursului ca nu am voie sa intru cu telefon si laptop. Dupa 10 minute de studiu, agentii s-au dat batuti.
In sala, doamna Florica Apostol, presedintele comisiei de concurs, mi-a strigat panicata ca nu am voie sa filmez. Evident, nici ea nu a putut sa-mi indice vreo baza legala pentru o astfel de interdictie. Nu am insistat cu filmatul pentru ca riscam sa fiu data afara din sala, asa cum s-a intamplat la Sfanta Maria, unde nu am mai putut participa la prezentarea proiectului de management nici cu telefon si nici fara.
Personajul principal in concurs: Adrian Tibirna, genul de client politic si directoras de casa al familiei Firea – Pandele. Domnul Tibirna vine de la Directia de Protectie Sociala din Primaria Voluntari, aceasta veritabila pepiniera de cadre a mandatului Firea. Domnul Tibirna a candidat de unul singur, din pozitia de manager interimar, pe un model deja patentat si la restul spitalelor. Fusese numit de Gabriela Firea dupa ce fostul manager Monica Boer s-a incurcat in niste achizitii anchetate acum de DNA.
Pentru ca domnul Tibirna sa candideze de unul singur, a fost eliminat – unii spun in mod ilegal – un alt candidat, doamna Doina Tilea. Am aflat despre acest lucru cu cateva inainte de concurs, la fel cum am aflat ca proiectul domnului Tibirna ar fi un plagiat ordinar si ca sub conducerea sa interimara lipsesc autorizatii de functionare, lipseste curatenia (asa cum m-am convins si eu insami), nu sunt consolidate anumite sectii, iar executia bugetara este praf. Spre analiza, proiectul de management al lui Tibirna si cel de unde se pare ca s-a inspirat, proiectul predecesoarei lui, Monica Boer.
Cam tot ce mi se spusese si tot ce banuiam inainte de concurs s-a confirmat. Domnul Tibirna a fost jalnic la toate capitolele si nu era nevoie sa fii un specialist sa-ti dai seama. A fost cea mai slaba prezentare de proiect din toate concursurile la care am participat. Nici intrebarile Comisiei, ce pareau a fi aranjate si regizate in prealabil, nu au spalat imaginea candidatului unic.
In ciuda eforturilor sale, Adrian Tibirna a castigat totusi concursul, cu un punctaj de 9,92 din 10. Este manager confirmat pe post la Spitalul Obregia pana in 2021, unitate cu un buget de aproape 30 de milioane de euro pe an. Cu gandul la asta, imi vine si mie sa spun ‘Doamne-ajuta!’ pentru ca nu cred ca as putea sa-mi mai fac prea multe sperante cu privire la competentele manageriale ale acestui domn.
In fine, pentru ca imi place sa fiu schimbarea pe care o vreau in jurul meu, am facut si eu cativa pasi mici pentru omenire, dar sper cu rezultat pentru sistemul medical. Am depus sesizari cu privire la suspiciunea de plagiat, eliminarea Doinei Tilea din concurs, sesizari cu privire la nereguli relatate de angajatii spitalului, sesizari cu privire la interzicerea filmarii de catre presedintele Comisiei de concurs. Aceste sesizari fost transmise catre:
1. Corpul de Control al Ministerului Sanatatii
2. Administratia Spitalelor Bucuresti
3. Corpul de Control al Primarului Municipiului Bucuresti
4. Comisia de Disciplina a Spitalului Obregia
Va voi tine la curent cu raspunsul la aceste sesizari si, evident, cu performantele manageriale ale domnului Tibirna. Pana atunci va las sa va delectati cu suspiciunile de plagiat ce planeaza asupra proiectului prezentat de managerul de la Obregia.
Nu tineti aceasta relatare doar pentru voi. Dati mai departe ca tot mai multi bucuresteni sa inteleaga de ce spitalele din Capitala sunt in starea jalnica pe care o stim cu totii.”

Sursa: Hotnews.ro

Sanatate

Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Publicat cu

pe

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.

Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:

Reclama

– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;

– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;

– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);

– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;

– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);

– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.

Reclama

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.

El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.

Potrivit lui Tomescu,  au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.

Reclama

Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.

Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.

Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.

Reclama

“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Sanatate

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.

„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).

Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.

Reclama

Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.

Continua sa citesti

Sanatate

Copil de cinci ani mort la marginea Bucurestiului dupa ce a cazut o poarta pe el

Publicat cu

pe

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, legat de decesul unui copil de cinci ani, adus de mama sa. Femeia ar fi declarat că a căzut o poartă peste copil.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni, pentru efectuarea activităților din competență precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov.

„În cauză, polițiștii de investigații criminale efectuează activități specifice, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul poliției.

Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 62 săptămâni in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 62 săptămâni in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 22 săptămâni in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transport2 săptămâni in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: