Sanatate
Noul manager al Spitalului Obregia acuzat ca a castigat cu un proiect plagiat

Ana Ciceala, consilier USR in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, acuza faptul ca Adrian Tibirna, proaspat castigator al concursului de management la Spitalul Obregia, unde a fost unicul candidat, s-a prezentat la concurs cu un proiect de management plagiat dupa cel al predecesoarei sale, Monica Boer. Ana Ciceala a depus sesizari la Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, Administratia Spitalelor Bucuresti, Corpul de Control al Primarului Municipiului Bucuresti si la Comisia de Disciplina a Spitalului Obregia.
Ana Ciceala, care este membru in Comisia de Sanatate a Consiliului General al Capitalei, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca „Sfanta mediocritate conduce astazi spitalele din Bucuresti. Asta este concluzia la care am ajuns dupa ce am participat la 7 sustineri publice de proiecte de management in cadrul concursurilor ce au avut loc in decembrie si ianuarie pentru conducerile spitalelor din Bucuresti. Peste tot aceeasi teama de transparenta, aceeasi teama de concurenta si aceeasi atmosfera de complicitate vinovata si irascibila.”
Postarea integrala a Anei Ciceala:
„Sfanta mediocritate conduce astazi spitalele din Bucuresti. Asta este concluzia la care am ajuns dupa ce am participat la 7 sustineri publice de proiecte de management in cadrul concursurilor ce au avut loc in decembrie si ianuarie pentru conducerile spitalelor din Bucuresti. Peste tot aceeasi teama de transparenta, aceeasi teama de concurenta si aceeasi atmosfera de complicitate vinovata si irascibila. Nu voi detalia ce s-a intamplat la fiecare spital ci voi relata doar ultima experienta, cea de la Spitalul Obregia, perntru ca oricum totul s-a desfasurat dupa acelasi tipar si la restul unitatilor.
In primul rand, inca de la sosire am fost legitimata de doi agenti de paza care mi-au solicitat sa predau laptopul si telefonul sub pretextul ca accesul la sedinta publica nu este permis cu astfel de dispozitive. Evident, le-am raspuns politicos ca asa ceva nu se va intampla, ca pretextul lor nu are suport legal si i-am invitat sa caute unde anume scrie in regulamentul concursului ca nu am voie sa intru cu telefon si laptop. Dupa 10 minute de studiu, agentii s-au dat batuti.
In sala, doamna Florica Apostol, presedintele comisiei de concurs, mi-a strigat panicata ca nu am voie sa filmez. Evident, nici ea nu a putut sa-mi indice vreo baza legala pentru o astfel de interdictie. Nu am insistat cu filmatul pentru ca riscam sa fiu data afara din sala, asa cum s-a intamplat la Sfanta Maria, unde nu am mai putut participa la prezentarea proiectului de management nici cu telefon si nici fara.
Personajul principal in concurs: Adrian Tibirna, genul de client politic si directoras de casa al familiei Firea – Pandele. Domnul Tibirna vine de la Directia de Protectie Sociala din Primaria Voluntari, aceasta veritabila pepiniera de cadre a mandatului Firea. Domnul Tibirna a candidat de unul singur, din pozitia de manager interimar, pe un model deja patentat si la restul spitalelor. Fusese numit de Gabriela Firea dupa ce fostul manager Monica Boer s-a incurcat in niste achizitii anchetate acum de DNA.
Pentru ca domnul Tibirna sa candideze de unul singur, a fost eliminat – unii spun in mod ilegal – un alt candidat, doamna Doina Tilea. Am aflat despre acest lucru cu cateva inainte de concurs, la fel cum am aflat ca proiectul domnului Tibirna ar fi un plagiat ordinar si ca sub conducerea sa interimara lipsesc autorizatii de functionare, lipseste curatenia (asa cum m-am convins si eu insami), nu sunt consolidate anumite sectii, iar executia bugetara este praf. Spre analiza, proiectul de management al lui Tibirna si cel de unde se pare ca s-a inspirat, proiectul predecesoarei lui, Monica Boer.
Cam tot ce mi se spusese si tot ce banuiam inainte de concurs s-a confirmat. Domnul Tibirna a fost jalnic la toate capitolele si nu era nevoie sa fii un specialist sa-ti dai seama. A fost cea mai slaba prezentare de proiect din toate concursurile la care am participat. Nici intrebarile Comisiei, ce pareau a fi aranjate si regizate in prealabil, nu au spalat imaginea candidatului unic.
In ciuda eforturilor sale, Adrian Tibirna a castigat totusi concursul, cu un punctaj de 9,92 din 10. Este manager confirmat pe post la Spitalul Obregia pana in 2021, unitate cu un buget de aproape 30 de milioane de euro pe an. Cu gandul la asta, imi vine si mie sa spun ‘Doamne-ajuta!’ pentru ca nu cred ca as putea sa-mi mai fac prea multe sperante cu privire la competentele manageriale ale acestui domn.
In fine, pentru ca imi place sa fiu schimbarea pe care o vreau in jurul meu, am facut si eu cativa pasi mici pentru omenire, dar sper cu rezultat pentru sistemul medical. Am depus sesizari cu privire la suspiciunea de plagiat, eliminarea Doinei Tilea din concurs, sesizari cu privire la nereguli relatate de angajatii spitalului, sesizari cu privire la interzicerea filmarii de catre presedintele Comisiei de concurs. Aceste sesizari fost transmise catre:
1. Corpul de Control al Ministerului Sanatatii
2. Administratia Spitalelor Bucuresti
3. Corpul de Control al Primarului Municipiului Bucuresti
4. Comisia de Disciplina a Spitalului Obregia
Va voi tine la curent cu raspunsul la aceste sesizari si, evident, cu performantele manageriale ale domnului Tibirna. Pana atunci va las sa va delectati cu suspiciunile de plagiat ce planeaza asupra proiectului prezentat de managerul de la Obregia.
Nu tineti aceasta relatare doar pentru voi. Dati mai departe ca tot mai multi bucuresteni sa inteleaga de ce spitalele din Capitala sunt in starea jalnica pe care o stim cu totii.”
Sursa: Hotnews.ro
Sanatate
Tentativa de viol? Trei paciente de la Spitalul Militar Central sedate cu diazepam de un asistent

Caz absolut șocant la Spitalul Militar Central din Capitală! Un asistent e acuzat că a sedat trei paciente cu diazepam, ca să le violeze! Una din femei a ajuns în stare gravă și a avut nevoie de intervenția medicilor, așa s-a aflat totul! Oamenii legii au deschis dosar penal, iar Procuratura a preluat cercetările.
„Asistentul este tânăr, are puțin peste 20 de ani”, a spus un medic din spital, la curent cu evenimentele și cu ceea ce a urmat. Una dintre femei a ajuns la secția ATI, cu stop cardiorespirator, potrivit unui doctor din spital. Femeia a fost salvată. În acel moment, sâmbătă, mai multe cadre medicale au realizat ce se întâmplă, au sesizat conducerea, care, la rândul ei, a chemat Procuratura, informează Tolo.ro.
Sanatate
3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare: Florin Secureanu, fost manager la Malaxa, condamnat definitiv

Curtea de Apel București l-a condamnat luni, 8 mai, la 3 ani și 8 luni de închisoare pe Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, pentru abuz în serviciu. Pedeapsa a fost redusă (de la 5 ani 10 luni la Tribunalul București) pentru că o parte dintre faptele de care Secureanu era acuzat s-au prescris. Hotărârea este definitivă.
La Tribunalul București, în aprilie 20222, Secureanu primise două pedepse de 3 ani şi două de 2 ani şi 9 luni, acestea au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni.
În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.
Lui Florin Secureanu i-a fost intezis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție de autoritate pentru o perioadă de doi ani.
Acuzațiile formulate de DNA
Potrivit DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de Ionuţ Valentin Tănase.
Este vorba de firmele SC Medical Provider SRL, SC Mastergamer Interactiv SRL, SC La Ursul Polar Servimpex SRL şi SC Prof Plast SRL.
Banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele de achiziţie.
Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.
MINUTA:
În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatii Secureanu Florin Adrian si Tănase Ionuț Valentin împotriva sentinţei penale nr.375 din data de 14.04.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 24936/3/2020.
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond:
Descontopeste pedeapsa rezultanta aplicată inculpatului Secureanu Adrian Florin și repune in individualitatea lor pedepsele componente.
În temeiul art.396 alin.6 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale – faptă din perioada 27.11.2009 – 19.12.2013 în legătură cu plățile efectuate către SC MEDICAL PROVIDER SRL – descrisa la pct.1), prevazuta de art. 297 Cod penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
În temeiul art.396 alin.6 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată(6 acte materiale – faptă din perioada 23.05.2012 – 09.11.2012 în legătură cu plățile efectuate către PFA STAN SORIN, descrisa la pct.2), prevazuta de art. 297 Cod penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal rap. la art.39 alin. 1 lit. b Cod penal şi art.45 alin. 3 lit a Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin , urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni închisoare sporită cu 11 luni închisoare , în final pedeapsa principală de 3 ani si 8 luni închisoare in regim de detentie şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 2 ani .
În temeiul art.397 alin.1 Cod porocedura penala raportat la art.1357 Cod civil și art.1370 Cod civil obliga inculpații Secureanu Florin Adrian și Tănase Ionuț Valentin la plata în solidar către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a sumei de 140 378,22 lei , reprezentând prejudiciu pentru fapta descrisă la pct.3 din rechizitoriu.
Constata ca din suma de 140 378,22 lei, inculpatul Tănase Ionuț Valentin a achitat suma de 10 000 lei la data de 17.01.2022.
Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale atacate.
În temeiul art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge , ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva aceleiași sentințe penale.
În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în şedința din data de 08 mai 2023.
Sanatate
Sase oameni intoxicati in centrul Bucurestiului din cauza unor lucrari de igienizare

Lucrarile de igienizare efectuate la o cladire de pe bulevardul Magheru din Capitala au afectat sase oameni.
„In urma cu scurt timp am intervenit pentru acordarea primului ajutor unui numar de 6 persoane care acuzau stare generala de rau.
Persoanele se aflau intr-o cladire de pe bld. Magheru, la care se efectuau lucrari de intretinere (vopsire). Dupa evaluarea medicala 2 dintre cele 6 persoane au fost transportate la spital.
Au actionat: 2 ambulante SMURD, o autospeciala de interventie cu apa si spuma si echipajul CBRN”, a anuntat ISU Bucuresti.
Cladirea se afla pe Magheru 28 si adaposteste o institutie publica.
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Reactia Carrefour dupa ce o pisica a fost filmata mancand pui in vitrina frigorifica din supermarket
- Bani2 săptămâni in urma
Daca politistul iti spune aceste cuvinte cand te opreste in trafic inseamna ca-ti cere spaga
- Bani4 săptămâni in urma
Bancomat cu bani falsi in Bucuresti. Pagubele se ridica la un sfert de milion de euro
- Transport3 săptămâni in urma
Metrorex e in criza: Staţia de metrou Tudor Arghezi nu poate fi pusa in functiune pentru ca nu exista angajati suficienti
- Politica3 săptămâni in urma
Primarul localitatii Corbeanca retinut de DNA! Edilul isi ia si nepotul dupa el la inchisoare
- Bucuresti3 săptămâni in urma
VIDEO-Imagini socante intr-un Carrefour din Bucuresti: O pisica mananca puii direct din lada frigorifica!
- Politica4 săptămâni in urma
AUR-istii s-au intalnit cu oamenii lui Pandele in Voluntari. S-a lasat cu bataie
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Sinucidere in statia de metrou Aviatorilor
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te