Noile sisteme de taxare de la metrou au o problema! Abia acum si-au dat seama!

Noul sistem de acces implementat de Metrorex la trei intrări de la staţiile de metrou Republica, Titan şi Nicolae Grigorescu este funcţional din 26 aprilie. Compania continuă modernizarea puntelor de acces în întreaga reţea. Problema apare însă la vechile cartele de acces, anunta economica.net.
Miercuri dimineaţa, pe 26 aprilie, la noile porţi de acces la staţia de metrou Grigorescu, dinspre Camil Ressu, Aleea Fuiorului, călătorii erau nedumeriţi că noul sistem nu le permite accesul pe peron odată introdusă cartela în fanta aparatului. Un angajat de la pază le explică oamenilor că trebuie să introducă cartela cu banda magentică pe partea stângă şi să ignore săgeata roşie desenată pe cartelă. „Introduceţi cartela invers, cu săgeata către dumneavoastră!” spune anagajatul de la pază.
Situaţia s-a repetat şi joi dimineaţă, când peste vorbele angajaţilor şi călătorilor se auzea piuitul porţilor, iar în loc de verde, sistemul de acces lumina doar în roşu. Probabil că mulţi bucureşteni şi-au luat mai devreme vacanţa de 1 Mai, astfel că vineri, nu mulţi călători s-au înghesuit la porţile de acces. De data aceasta, la fiecare poartă erau lipite foi A4, cu desene realizate de mână, care să explice cum se introduce cartela.
Şeful Metrorex, Marin Aldea, spune că într-un final, oamenii se vor obişnui, iar la porţile de acces este personal care să explice cum se introduce cartela.

„Cartela se introduce cu banda magnetică în sus, în partea stângă. Asta e singura problemă. O să ne obişnuim şi pe viitor o să schimbăm cartelele, când vom avea tot sistemul modernizat. O să schimbăm grafica de pe cartelă astfel încât să nu se mai încurce”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

În perioada 26 aprilie – 5 mai sunt închise pentru lucrări de modernizare a instalaţiei de taxare puntele de acces din staţiile Republica (accesul dinspre B-dul Basarabiei, Sos. Dudesti-Pantelimon, gara Titan-Sud), Nicolae Grigorescu 1 (accesul dinspre B-dul Nicolae Grigorescu) şi Titan (accesul dinspre B-dul Nicolae Grigorescu, Parcul IOR).
Noile porţi de acces sunt dotate cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, dar şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat la finalizarea lucrarilor de modernizare din toate staţiile de metrou. Metrorex va achiziţiona şi 139 de automate moderne pentru vânzare cartelelor, prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS.
Citeste mai multe pe economica.net.

<