Comorile Egiptului
Noile salarii in Primaria Capitalei: un functionar gradul II primeste 11.500 de lei! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Noile salarii in Primaria Capitalei: un functionar gradul II primeste 11.500 de lei!

Consilierii municipali au adoptat noile salariile de baza din aparatul de specialitate al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Incepand cu data de 1.07.2017 se aproba salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’, utilizate in cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, conform Anexei 1 la prezenta hotarare”, releva proiectul hotarare adoptat, citat de Agerpres.

Conform acestuia, drepturile salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al CGMB se stabilesc prin dispozitie a edilului general.

In ceea ce priveste functionarii publici, in cazul gradului/treptei profesionale II, studii superioare, un secretar general, un director general, un arhitect sef vor avea un salariu de baza de cate 11.800 de lei fiecare, un director executiv — 11.500 de lei, un director executiv adjunct — 11.000 de lei, un sef serviciu — 9.000 de lei, un sef birou — 8.500 de lei.

Pentru un auditor cu studii superioare e stipulat un salariu de baza cuprins intre 7.600 de lei si 3.612 de lei, in functie de treapta profesionala si gradatie.

In cazul unui expert, consilier, inspector, consilier juridic cu studii superioare, salariul de baza cel mai mic este de 2.809 de lei, iar cel mai mare de 6.900 de lei, raportat la treapta profesionala si gradatie.

In functie de aceleasi criterii, salariul de baza al unui referent de specialitate variaza de la 5.600 de lei la 2.200 de lei, iar al unui referent de la 3.701 de lei la 2.100 de lei.

Loading...

In ceea ce priveste personalul contractual, administratorul public va beneficia de un salariu de baza de 11.800 de lei, un sofer — de unul intre 2.661 de lei si 2.135 de lei, un muncitor necalificat — intre 2.421 de lei si 1.942 de lei.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale „Administratie” utilizate in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti.

„In baza prevederilor art 11, alin 1-4 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice este necesara aprobarea salariilor de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’ utilizate in aparatul de specialitate al primarului general, in aparatul permanent de lucru al CGMB, precum si in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti”, se arata in raportul de specialitate al hotararii.

Potrivit unor prevederi ale Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice mentionate, pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale „Administratie” din aparatul propriu al consiliilor judetene, primarii si consilii locale si din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de baza se stabilesc prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a CGMB, dupa caz, in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau dupa caz a reprezentantilor salariatilor.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Bucuresti59 de minute inainte

Cum incalca Mega Image legea si vinde paine congelata fara sa anunte clar

Românii care cumpără o pâine din supermarket nu ştiu dacă aceasta a fost sau nu anterior congelată, pentru că aceste...

Timp liber3 ore inainte

Expoziția pe care o aștepta de mult timp Bucurestiul: Comorile Egiptului Antic la Biblioteca Nationala!

Bucureștiul va găzdui un eveniment de excepție atât pentru cei mici cât și pentru cei mari în care lumea fascinantă...

Bani4 ore inainte

Masina de topit bani s-a pus in miscare. Cum au ajuns bucurestenii clienti captivi ai firmelor infiintate de Firea

Mașinăriile de topit zăpada achiziționate discreționar de Primăria Capitalei sunt doar vârful unui iceberg de cheltuieli netransparente și greu de...

Bani4 ore inainte

Calcule RADET: Un bucurestean economiseste 1400 de lei daca renunta la centrala pe gaz si trece la reteaua centralizata

Radet Bucureşti, regia de distribuţie a energiei termice din Bucureşti, care asigură apa caldă şi căldura la peste jumătate de...

Monden4 ore inainte

Trupul neinsufletit al lui Andrei Gheorghe va fi depus la Galeria Mobius. Sambata are loc incinerarea

Trupul neînsufleţit al jurnalistului Andrei Gheorghe, care a murit luni, la vârsta de 56 de ani, va fi depus joi şi...

Politica17 ore inainte

Campanie pentru promovarea igienei orale in scolile din Bucuresti

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a început o campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţele şi la clasele...

Share Page

Close