Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat miercuri că reparațiile la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate, dar că au fost descoperite mai multe nereguli în ceea ce privește mentenanța acestuia.

<

„Vestea bună e că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată. Veștile mai puțin bune țin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale, raport pe care l-am primit de curând”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Conform acestuia, raportul arată că nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei, fiind contractate doar servicii de mentenanță preventivă. „Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență”, a mai menționat, din raport, primarul general.

Acests susține că cei vinovați vor plăti și că Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă.

Nicușor Dan a mai anunțat că Primăria va imputa costurile reparației, de 217.500 lei + TVA, Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA.

Primarul general o acuză pe Gabriela Firea că a mințit: „Și o precizare pentru public: fostul primar Firea a mințit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanție pentru stadion. Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp”.

Transparenta face diferenta