Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că există suspiciuni în jurul incidentului legat de un troileibuz care a luat foc în Capitală. Firea arată că respectiva filmare a fost difuzată de un fost consilier local al PNL, consilier care este coleg cu o serie de sindicaliști din STB, care s-au înscris în PNL Sector 6.

<

”Având în vedere că numai cu o seară înainte s-a realizat revizia la 10 zile, este practic inexplicabil cum s-a produs un scurtcircuit.

Este vorba despre un lot de 100 de autobuze produse la Arad. Practic, s-au cumpărat 100 de caroserii Iveco și s-au asamblat în România.

Veți spune că a fost probabil o improvizație, dar ancheta tehnică ne va spune mai multe.

Acel incendiu, acele imagini nu le-am fi văzut dacă interiorul troleibuzul nu avea polistiren pe interior. Acesta se aprinde de la o simplă scânteie. Noile autobuze pe care le-am comandat vor fi construite cu material ignifug.

nu poți să nu ai o suspiciune de sabotaj, câtă vreme cu o seară înainte s-a realizat revizia. Nu pot să nu-mi pun întrebarea cum de un fix un fost consilier local din partea PNL a postat primul filmulețul și a dat vina pe mine. Cum poate fi scos vinovat un primar de un astfel de incident, în condițiile în care primarul s-a preocupat din prima zi să înnoiască parcul auto?

Există și un sindicat minoritar, iar membrii acestui sindicat s-au înscris recent în PNL Sector 6, la filiala condusă de fostul consilier local al PNL, care a și postat respectivul filmuleț.

Am așteptat rezultatul verificării tehnice, am primit un raport preliminar. Mâine voi avea o ședință cu responsabilii Direcției Transporturi, cu toți oficialii. Pe mine nu mă poate mulțumi un raport care ne spune că totul a fost în regulă, dar iau foc autobuzele pe stradă. Este inacceptabil!

Ancheta preliminară arată că a fost un scurtcircuit. Pe mine nu mă mulțumește, pentru că asta înseamnă că revizia făcută cu o seară înainte nu a fost în regulă, ori controlul la 5000 de kilometri CIV-ul nu a fost făcut cum trebuie.”, a spus Gabriela Firea, la Realitatea Plus.

Transparenta face diferenta