Acasă Timp liber Nicușor Dan readuce pe linia de plutire o investiție esențială ingropată de...

Nicușor Dan readuce pe linia de plutire o investiție esențială ingropată de Gabriela Firea: „Sper să facem pași reali pentru finalizarea acestor proiecte ”

1290

Nicușor Dan, primarul general la municipiului București, a anunțat că instituția pe care o conduce a solicitat ca Sala Polivalentă și patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală să fie incluse în Programul Național de Construcții de Interes Public.

Primăria generală a Capitalei lucrează cu scopul deblocării proiectelor pentru noua Sală Polivalentă și patinoarul „Mihai Flamaropol”.

„Sper să facem pași reali pentru finalizarea acestor proiecte care stagnează de ani de zile”, a scris Nicușor Dan pe Facebook, într-o postare în care a anunțat că a solicitat Companiei Naționale de Investiții ca cele două obiective de investiții să fie incluse în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Contractul pentru ridicarea noii Săli Polivalente a fost semnat în 2019 de fostu primar general, Gabriela Firea, care anunța la acea vreme că sala are o capacitate proiectată de 20.000 de locuri și că din studiul de fezabilitate a rezultat un cost estimat de 138 de milioane de euro.

„Proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 36 de luni”, spunea Firea în iulie 2019. De atunci au trecut 34 de luni, dar scaunul de primar general a fost preluat de Nicușor Dan în toamna anului 2020.

În ceea ce privește Sala Polivalentă, studiul de fezabilitate a fost elaborat, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați printr-o hotărâre a CGMB.

Sala va fi amplasată în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu”, foarte aproape de Arena Națională și va putea găzdui atât competiții sportive, cât și evenimente culturale, concerte sau expoziții” – Nicușor Dan, primar general București

Promisiunile pentru un nou patinoar au început în urmă cu 9 ani, în mandatul primarului Sorin Oprescu, care susținea că până în vara lui 2017 primăria avea să construiască „o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism, dar şi un complex de nataţie” în zona Arenei Naționale.

Numai că planurile s-au năruit. În ianuarie 2022, primăria Capitalei a transmis într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor că s-au realizat 24% din lucrări”, cu 6 milioane de euro! Actualul primar, Nicușor Dan, a luat în calcul chiar dărâmarea patinoarului: „Dacă structura de rezistență nu mai e bună după atâția ani, atunci facem altul!”

<