Acasă Timp liber Nicușor Dan prezintă principalele modificări ale proiectului ”Strazi deschise”

Nicușor Dan prezintă principalele modificări ale proiectului ”Strazi deschise”

34

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că proiectul „Străzi deschise” se modifică după mai multe consultări cu societatea civilă. Prima măsură de schimbare se referă la muzica de pe străzi, care va fi limitată, astfel încât locatarii de pe arterele pietonale se nu mai fie deranjați.

„Proiectul «Străzi deschise-Bucureşti, Promenadă Urbană» a atras deja zeci de mii de oameni în cele trei weekenduri de desfăşurare, dovadă a nevoii bucureştenilor de zone pentru promenadă şi relaxare. Pe parcursul desfăşurării proiectului am primit mai multe solicitări de la cetăţeni. Astfel, în urma consultării cu societatea civilă, împreună cu echipa din cadrul Primăriei care coordonează acest proiect, am decis să luăm câteva măsuri menite să asigure liniştea riveranilor, dar şi confortul şi siguranţa celor care participă la eveniment”, a anunțat Nocușor Dan pe Facebook.

Potrivit edilului, măsurile vor intra în vigoare chiar din acest weekend iar poliţia locală a început deja informarea riveranilor.

De asemena, poliţiştii locali vor fi prezenţi pe tot parcursul desfăşurării proiectului pentru a asigura respectarea următoarelor reguli:

limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât şi pentru artiştii stradali;
desemnarea unor zone dedicate pentru artiştii stradali care participă ad-hoc la eveniment;
interzicerea comerţului stradal şi a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanţă cu aspectul zonei;
restricţionarea circulaţiei bicicletelor şi trotinetelor doar pe pista dedicată şi interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal şi în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act – str. Amzei).
Asociaţia ARCEN a anunţat miercuri că a transmis primarului general, dar şi unor directori din Primărie sesizările riveranilor din Calea Victoriei în urma „denaturării” proiectului „Străzi Deschise” în weekendul 21-22 mai.

„Străzile pietonale temporare nu sunt acelaşi lucru cu un festival urban. Trebuie o abordare calitativă care să favorizeze creşterea calităţii vieţii urbane, dezvoltarea unei culturi a pietonului şi pietonizării, însufleţirea oraşului prin viaţă socială în mijlocul străzii, creşterea siguranţei pietonilor, încurajarea mersului cu bicicleta”, au precizat cei de la ARCEN.

<