Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a prezentat realizările la zece luni de mandat. Acesta a spus că a salvat primăria din colaps financiar și s-a plâns de graua moștenire, acuzând că în administrația din Capitală s-ar fi produs mai multe ilegalități în domeniul dezvoltării imobiliare.

<

„Apogeul dezvoltării speculative au fost acele cinci PUZ uri de sector.  Cel mai important lucru pe care eu l-am făcut, după scoaterea primăriei din faliment, este suspendarea acestor cinci PUZ-uri de sector. Să nu credeți că am dat hotărârea și lucrurile s-au oprit acolo. Am avut parte de un atac violent în instanță din partea unor ONG-uri paravan. Vă dați seama ce înseamnă să dispară PUG-ul? Înseamnă că se poate construi oricum, de oricine.

Pe zona de Urbanism vreau să vă mai spun despre zona de autorizare. Ani de zile a fost centrul corupției din primăria Capitalei. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să fim atenți și să nu semnăm ca primarii cum au făcut toți cei dinainte. Am primit autorizații și le-am trimis înapoi și am spus că primăria respectă legea. Avem 140 de procese în care sunt contestate autorizații și PUZ-uri’, a declarat Nicușor Dan.