Intra in contact cu noi

Politica

Nicusor Dan: „Mie mi-e greu să cred că nişte oameni raţionali, nişte oameni maturi – cum este electoratul PNL-ului, va spune: „E 2024, ne-am răzgândit, votaţi-o pe Firea””

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan nu crede că electoratul PNL ar putea să o susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Suntem în politică. Fiecare dintre noi suntem, cumva, obligaţi să ne comportăm în funcţie de ceea ce doresc oamenii care ne-au dat şi de la care sperăm să obţinem votul. Şi eu cred că în Bucureşti există o majoritate de dreapta, care s-a manifestat foarte puternic în 2019-2020 şi a spus: „Ne-am săturat de Gabriela Firea, de PSD”. În această majoritate există un grup important de oameni care susţin de multă vreme PNL-ul şi eu cred că aceşti oameni vor împinge PNL-ul către o guvernare care să nu fie o spoială, să nu fie o chestiune de imagine, să fie o chestiune serioasă”, a spus primarul la B1TV, potrivit Agerpres.

„Mie mi-e greu să cred că nişte oameni raţionali, nişte oameni maturi – cam acesta este electoratul PNL-ului -, pragmatici, care au ieşit în 2020 şi au spus: „Ne-am săturat de Firea şi de PSD”… mi-e greu să cred că poţi să îi duci pe oamenii aceştia să spui: „E 2024, ne-am răzgândit, votaţi-o pe Firea””, a adăugat Nicuşor Dan.

Reclama

În opinia sa, „foarte mulţi oameni înţeleg” faptul că, în administraţie, implementarea unui proiect presupune un şir de decizii, înainte de a exista un rezultat concret. El a adăugat că la începutul mandatului, toate eforturile sale s-au axat pe evitarea falimentului PMB, dar că a evitat să facă declaraţii pe această temă, pentru a nu prejudicia instituţia.

„Inclusiv în momentul acela existau oameni care mă opreau pe stradă şi îmi spuneau: „Să ştiţi că noi înţelegem ce faceţi, vă susţinem”’, ceea ce pentru mine era foarte bine, sufleteşte”, a mai spus el. El a făcut referire şi la datele unui sondaj recent, remarcând o creştere a gradului de încredere în activitatea PMB şi a primarului general.

„Acum un an şi jumătate era mult mai rău. Deci, lucrurile încep să se vadă şi e foarte important că sunt foarte mulţi bucureşteni care înţeleg că trebuie să începi cu fundamentul. Nu poţi să clădeşti dacă tu ai o datorie de 3 miliarde şi nu vine nimeni la contractele pe care tu le scoţi. Am reuşit să facem asta. Nu poţi să rezolvi problema apei calde dacă nu aloci suficienţi bani ca măcar să plăteşti subvenţia, ca după ce plăteşti subvenţia să poţi să faci investiţii. Şi oamenii încep să înţeleagă lucrul acesta. Şi faptul că iarna asta a fost mai bună eu cred că e o dovadă că ne ţinem de cuvânt”, a spus edilul. În acest sens, Nicuşor Dan a invocat şi alte exemple, precum tramvaiele noi sau lucrările de la pasajul Doamna Ghica. Edilul general a precizat că în acest moment are o „relaţie corectă” cu PNL şi că majoritatea Consiliului General al Capitalei „funcţionează”.

Reclama

El a admis că „mai apar tensiuni”, dar a adăugat că se străduieşte ca toate „asperităţile” să fie diminuate. „Bineînţeles că atunci când sunt mai mulţi oameni care trebuie să se pună de acord mai apar tensiuni, dar eu mă străduiesc – din respect pentru susţinătorii PNL-ului, ai PMP-ului, ai USR-ului – ca toate asperităţile acestea să fie cât mai mici”, a susţinut el.

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti

Politica

Văzând că nu au candidat la primăria Capitalei, liberalii insistă cu oferta pentru Nicușor Dan

Publicat cu

pe

PNL îşi păstrează oferta pentru Nicuşor Dan să vină în partid, pentru o susţinere a unui nou mandat la Primăria Capitalei, au precizat surse politice.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat în ultima vreme cu primarul Capitalei, reiterând propunerea PNL ca acesta să se înscrie în PNL pentru a fi susţinut la alegerile locale din 2024. Potrivit surselor, primarul a transmis că se gândeşte.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală şi nu să susţină un candidat independent.

Liberalii îşi fac calcule privind alegerile locale pe Bucureşti, considerând că au şanse mari să câştige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2.

Continua sa citesti
Reclama
Politica2 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Bani3 săptămâni in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 13 săptămâni in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Reclama

La mare cautare